- Home
- Cultură-Media
- (16.07.2008, 18:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proprietarul clădirii în care a funcţionat UAP vrea să vândă imobilul
Proprietarul clădirii din strada Nicolae Iorga nr. 21, în care şi-a desfăşurat activitatea, până miercuri, Uniunea Artiştilor Plastici şi care a fost retrocedată, solicită Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC) o sumă de 7 milioane de euro pentru vânzarea imobilului.
Urmărește
435 afișări
Proprietarul clădirii în care a funcţionat UAP vrea să vândă MCC imobilul pentru 7 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto)
În acest sens, în data de 14 iulie a fost depusă o ofertă la sediul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX Ştefan Damian, directorul instituţiei aflate în subordinea MCC.
"Există o ofertă depusă la noi pentru vânzarea sediului Uniunii Artiştilor Plastici. Proprietarul solicită suma de 7 milioane de euro pentru vânzarea clădirii. Potrivit legii, Ministerul Culturii şi Cultelor este prima instituţie care îşi poate exercita dreptul de preempţiune la cumpărarea clădirii. Dacă Ministerul Culturii şi Cultelor nu îşi exercită acest drept de preempţiune, el se transferă la Primăria Municipiului Bucureşti", a explicat Ştefan Damian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Liga Naţiunilor: România - Kosovo 0-0. Tricolorii au nevoie de un punct pentru a termina pe primul loc
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
-
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
Damian consideră, însă, că UAP a procedat greşit, cerând sprijinul autorităţilor foarte târziu.
"Se puteau găsi soluţii dacă acţionau mai devreme", a mai spus Ştefan Damian, precizând că, în prezent, se încearcă găsirea unor soluţii, în condiţiile date.
Pe de altă parte, ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, spune că nu are această sumă "uriaşă" pentru cumpărarea clădirii.
"Eu nu am aceşti bani, dar încercăm să găsim o soluţie să îi ajutăm. O să vorbesc cu Sorin Oprescu (primarul Capitalei, n.r.) şi poate găsim o formulă, dacă există fonduri la Primărie să se procedeze după modeul sediului UNITER (Primăria Capitalei a cumpărat cu 2,3 milioane de euro imobilul în care îşi desfăşoară activitatea UNITER, după ce acesta fusese retrocedat, n.r.). Dar mie nu-mi place această lamentare a celor de la Uniunea Artiştilor Plastici, care cunoşteau această situaţie de cel puţin doi ani de zile. Ei se miră, dar trebuia să ia măsuri, să intre în legătură cu Ministerul, cu Primăria. Le-am spus de circa un an de zile să negocieze cu proprietarul, după modelul UNITER, dar nu au vrut", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Iorgulescu.
În momentul de faţă, MCC a găsit o soluţie pentru desfăşurarea activităţii UAP - patru spaţii în Casa Presei Libere şi o clădire de pe Lipscani - dar membrii UAP nu sunt mulţumiţi.
"Deşi am fost singurii care ne-am implicat şi le-am dat o mână de ajutor, au reclamat pe la Parlament că MCC nu îi ajută. Le-am găsit nişte sedii, care nu sunt grozave, dar sunt singurele pe care le-am putut obţine prin intermediul RAAPPS. Noi nu avem spaţii nici pentru instituţiile noastre. Dar după ce am vorbit cu cei de la Uniunea Artiştilor Plastici, ne-am dat seama că vor avea nevoie de spaţii în plus", a declarat pentru MEDIAFAX Virgil Niţulescu, secretarul general al MCC.
Contactat de MEDIAFAX, avocatul Mario Ianculescu, reprezentantul Mariei Dumitrescu, proprietarul imobilului, nu a confirmat oferta depusă la Direcţia pentru Cultură din cadrul MCC.
"Nu este iminentă semnarea unui contract de vânzare a clădirii", a spus Mario Ianculescu.
El a precizat, însă, că proprietarul imobilului a încercat să negocieze cu UAP în vederea închirierii spaţiului respectiv, dar reprezentanţii Uniunii au refuzat dialogul.
"Iniţial s-a pus problema şi s-a încercat acest lucru, dar negocierile nu au fost purtate, pentru că Uniunea nu a binevoit acest lucru, a contestat, în ciuda evidenţei. Prin urmare, s-a dispus evacuarea care trebuie executată de bunăvoie. Astfel, astăzi (miercuri, n.r.), proprietarul va intra în posesia clădirii", a spus Ianculescu.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Ce a apărut la mormântul lui Silviu Prigoană, la o zi după înmormântare: 'Nu trebuie să ne fie frică de moarte'
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe