- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.07.2010, 17:44)
- ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Radio 21 a primit aprobarea CNA pentru a se transforma în reţea de radio naţională
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, marţi, o licenţă audiovizuală naţională pentru difuzarea Radio 21, care, în prezent, are 42 de staţii locale, operate prin societatea Radio XXI SRL.
Urmărește
722 afișări
Radio 21 a primit aprobarea CNA pentru a se transforma în reţea de radio naţională (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
SC Radio XXI SRL a solicitat CNA, printr-o adresă, acordarea licenţei audiovizuale naţionale pentru difuzarea serviciului de programe Radio 21.
"Solicităm aceasta deoarece societatea noastră dispune actualmente, pentru difuzarea serviciului de programe Radio 21, de 42 de staţii de radiodifuziune sonoră, obţinute în urma participării la concursuri organizate de CNA, precum şi prin achiziţionarea de la alţi deţinători care ni le-au cesionat contra cost. Serviciul de programe Radio 21 realizează în prezent o audienţă potenţială de peste 70% din populaţia recenzată a ţării (...) Acordarea Radio XXI SRl a licenţei audiovizuale naţionale pentru serviciul de programe Radio 21 ne va permite o adaptare mai bună a compartimentelor societăţii noastre la rigorile economico-financiare actuale, prin structurarea mai suplă a serviciului de transmisiuni, a reţelei de corespondenţi, continuarea integrării IT etc", se arată în adresa transmisă CNA de Cristina Zegheru Richard, director general adjunct Radio 21.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Decizia a fost luată în baza art. 44, alin. 12 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "În sensul prezentei legi: (a) licenţa audiovizuală naţională dă dreptul la o difuzare a aceluiaşi program într-o zonă geografică ce cuprinde o audienţă potenţială de peste 60% în cazul radiodifuziunii, respectiv 70% în cazul televiziunii, din populaţia recenzată a ţării; b) licenţa audiovizuală regională dă dreptul la o difuzare a aceluiaşi program pe teritoriul unuia sau al mai multor judeţe, fără a realiza însă acoperirile prevăzute la lit. a); c) licenţa audiovizuală locală este licenţa a cărei zonă de acoperire este mai mică decât cea prevăzută pentru o licenţă audiovizuală regională, servind o singură comunitate locală; d) licenţele audiovizuale acordate pentru municipiul Bucureşti şi care nu fac parte din reţele naţionale sau regionale de radiodifuziune şi de televiziune sunt considerate licenţe locale".
Potrivit site-ului CNA, licenţa audiovizuală a postului Radio 21 este deţinută de societatea Radio XXI SRL, ai cărei asociaţi sunt: Corsum Invest A.S. (Cehia) - 80% şi Lagardere Active Radio International SA (Franţa) - 20%. Corsum Invest A.S. (Cehia) este deţinut de Michal Lobkowicz şi Adam Blecha. Acţionar unic al Lagardere Active Radio International SA (Franţa) este Lagardere Active Broadcast SA, cu acţionar unic Lagardere Media. În aceste condiţii, acţionarii principali ai posturilor Radio 21 sunt Michal Lobkowicz şi Adam Blecha.
Aceiaşi acţionari deţin în România şi postul de radio Vibe FM.
Pe de altă parte, postul de radio Europa FM este inclus în portofoliul grupului Lagardère. Grupul Lagardère a intrat pe piaţa românească în anul 1996, prin achiziţionarea Radio Total Timişoara, redenumit ulterior Radio 21 Timişoara. În anul 2007, Lagardère a achiziţionat reţeaua de radio Deea, o parte din licenţe fiind folosite pentru lansarea, în aprilie 2008, a reţelei Vibe FM.
În România, mai deţin reţele naţionale de radio posturile private InfoPro, Europa FM şi Naţional FM, dar şi Radioul Public.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe