- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.04.2011, 17:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Radioul Public a terminat anul financiar 2010 cu un profit net de 334.454 de lei
Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a finalizat anul financiar 2010 cu un profit net de 334.454 de lei, în condiţiile în care anul trecut instituţia a avut venituri totale de 400,5 milioane de lei, potrivit raportului de activitate al Radioului Public pe 2010.
Urmărește
5 afișări
Consiliul de Administraţie al Radioului Public a aprobat, în 2 aprilie, raportul de activitate pe anul trecut al postului public de radio. Raportul SRR a fost depus pe 14 aprilie la Camera Deputaţilor şi la Senat, iar miercuri a fost publicat pe site-ul SRR.
Potrivit raportului, la 31 decembrie 2010, SRR a înregistrat un excedent contabil net de 334.454 de lei, ca diferenţă între totalul veniturilor realizate (400.555.177 de lei) şi totalul cheltuielilor înregistrate (400.220.723 lei).
Veniturile SRR au fost compuse din: venituri din exploatare ale SRR, în sumă de 399.429.146 lei (venituri proprii - 208.091.146 lei, venituri pentru exploatare de la bugetul statului - 188.648.399 lei şi alte venituri din subvenţii de exploatare - 2.689.238 lei) şi venituri financiare în sumă totală de 1.126.031 lei.
Veniturile pentru exploatare de la bugetul statului - 188.648.399 de lei - au avut ca destinaţie plata serviciilor către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (circa 163,5 milioane de lei), funcţionarea Direcţiei Formaţii Muzicale (15,2 milioane de lei) şi realizarea şi difuzarea emisiunilor Radio România Internaţional (9,9 milioane de lei).
În ceea ce priveşte veniturile proprii, Radioul Public a încasat anult trecut peste 196.458.536 lei din taxa radio. În anul 2010, numărul mediu lunar de plătitori persoane fizice ai taxei radio a fost de 5 milioane, iar numărul mediu lunar de plătitori persoane juridice a fost de 250.000.
Totodată, anul trecut, SRR a încasat 3.506.537 lei din publicitate, 986.781 de lei din sponsorizări şi donaţii, peste 1,5 milioane de lei din chirii, peste 2,2 milioane de lei din despăgubiri, amenzi şi penalităţi etc.
În plus, anul trecut, Radioul Public a avut venituri din fonduri europene de 2.689.238 lei. De la 1 ianuarie 2010 se derulează proiectul ACCES Formare profesională continuă - calificare/ recalificare - garanţia succesului pe piaţa muncii pentru angajaţi. Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile, perioada de derulare a proiectului este de trei ani (2010 - 2013).
În schimb, cheltuielile de exploatare ale SRR s-au ridicat la peste 398,5 milioane de lei, dintre care peste 143,2 milioane de lei au reprezentat cheltuielile cu personalul, circa 200 de milioane de lei au însumat cheltuielile cu lucrări şi servicii prestate de terţi, iar 41,3 milioane de lei - cheltuieli cu alte impozite şi taxe.
Numărul mediu de salariaţi ai Radioului Public, înregistraţi la 31 decembrie 2010, a fost de 2.391 de persoane.
În domeniul economic, potrivit raportului, SRR a urmărit "stabilitatea financiară a instituţiei şi siguranţa realizării obiectivelor strategice pe care şi le-a propus". "Acest obiectiv a fost atins, în linii mari, printr-o politică de maximizare a veniturilor şi de control al cheltuielilor, ceea ce a permis încheierea bilanţului financiar cu un mic profit. Ca efect al măsurilor luate în cursul anului 2010, încasările pe majoritatea surselor de venituri proprii nu au scăzut, cu excepţia încasărilor din publicitate, puternic afectate de prăbuşirea pieţei de profil", se mai spune în raport.
În raport se mai spune că Radio România a fost afectat, la fel ca majoritatea posturilor publice de radio din Europa, de o scădere generală a audienţei în ultimii ani. Cu toate acestea, oferta editorială a permis menţinerea unora dintre posturile SRR în topurile de audienţă (Radio România Actualităţi este lider în Bucureşti şi ocupă poziţia secundă în mediul urban, iar Radio România Regional şi Antena Satelor ocupă primele două poziţii în mediul rural). Astfel, potrivit raportului, posturile de radio din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune menţin Radioul Public în postura de lider de audienţă la nivel naţional, cu o cotă de piaţă de circa 40%.
În raportul de activitate al SRR pe anul trecut se mai spune că "activitatea Societăţii Române de Radiodifuziune în 2010 nu a fost perturbată de schimbarea, la jumătatea anului, a Consiliului de Administraţie, ceea ce ilustrează nivelul de normalitate şi maturitate la care a ajuns această instituţie". În luna iunie a anului trecut, Maria Ţoghină a fost înlocuită cu Demeter Andras, propus de UDMR ca membru titular în Consiliul de Administraţie al Radioului Public. La rândul său, Maria Ţoghină, propusă de preşedintele Traian Băsescu în CA al SRR, este în prezent şi consilier principal al managementului Radioului Public.
Totodată, în raport se mai spune că, anul trecut, Consiliul de Administraţie a lansat o serie de iniţiative care au avut şi vor avea "un impact major pe plan organizaţional". Între acestea este menţionată strategia unitară de dezvoltare pe termen lung (2010 - 2014), care iniţiază trecerea la managementul bazat pe obiective şi instituie un nou sistem de monitorizare şi control al îndeplinirii obiectivelor.
Societatea Română de Radiodifuziune a încheiat şi anul 2009 cu un profit de 448.980 de lei, după ce în anul 2008 Radioul Public a avut un profit de 258.065 de lei, iar în 2007 Radioul Public a avut un excedent de 87.961 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe