- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.05.2013, 11:35)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ralu Filip, comemorat în şedinţa de la CNA
Ralu Filip, fost preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a fost comemorat în şedinţa de marţi a CNA, în contextul în care, pe 22 mai, se împlinesc şase ani de când acesta a decedat.
Urmărește
252 afișări
Ralu Filip, comemorat în şedinţa de la CNA (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
Ralu Filip, preşedinte CNA între 2002 şi 2007, a murit în urma unui infarct miocardic, la vârsta de 47 de ani, pe 22 mai 2007.
Astfel, la începutul şedinţei de marţi a CNA, Laura Georgescu, actualul preşedinte al Consiliului, a spus că se împlinesc şase ani de când a murit Ralu Filip. Ea le-a propus membrilor CNA care l-au cunoscut pe Ralu Filip să spună câteva cuvinte despre acesta. "Cred că era un om foarte energic, care şi-ar fi dorit să treacă de graniţa asta a nevorbitului", a spus Georgescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
Singurul membru al CNA care a vorbit despre Ralu Filip a fost Cristina Trepcea.
"Uneori mi se pare că au trecut 60 de ani, alteori mi se pare că nu s-a întâmplat niciodată. Trebuie să spun că în perioada aia era o plăcere să vii la serviciu, deşi era o persoană destul de incomfortabilă (...) Era o persoană care te provoca şi te ridica la un nivel al idealismului propriu, personal, la care nu te-ai fi gândit că poţi să lucrezi. A fost o onoare şi un privilegiu să lucrez împreună, într-un for colegial, cu Ralu Filip. Am fost în perioada aia o variantă mult mai bună de Consiliu, eu personal simt că am fost o variantă mult mai bună de-a mea (...) Îmi doresc foarte mult să ne întoarcem la idealurile pe care Ralu le avea şi cred că asta i-ar plăcea lui Ralu să audă şi să vadă", a spus Cristina Trepcea.
Ulterior, Laura Georgescu a spus: "Îl rog de acolo de unde e să ne dea înţelepciunea să luăm cele mai bune decizii şi să ne dea puterea să le punem în practică".
La şedinţa CNA de marţi participă toţi membrii Consiliului, respectiv: Laura Georgescu (preşedinte), Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.
Născut pe 30 august 1959, Ralu Filip a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1984.
În perioada 1980 - 1984, din cauza opiniilor sale critice la adresa regimului comunist, a intrat în vizorul Securităţii. I s-a întocmit dosar de urmărire sub numele "Firul", primit ulterior de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii
Imediat după absolvirea facultăţii, între 1984 şi 1990, a fost avocat în Baroul Urziceni, iar din 1990 până în 1991, avocat în Baroul Bucureşti. A părăsit însă baroul din cauza incompatibilităţii dintre profesia de avocat şi cea de jurnalist.
Astfel, până în 2000, a fost redactor, şef de secţie, redactor-şef adjunct, senior editor, editorialist la Curierul Naţional. Între 2000 şi 2002, a realizat emisiunea "Scurt pe doi" de la TVR 1.
A devenit membru al CNA în iulie 2002, la propunerea Camerei Deputaţilor, iar în acelaşi an, în luna decembrie, a fost numit de Parlament preşedinte al Consiliului, pentru un mandat de patru ani, prelungit apoi la şase ani. În plus, a deţinut funcţia de preşedinte al COMPAR - comisia paritară din care fac parte reprezentanţi ai industriei de media şi comunicare.
În 1998, Ralu Filip s-a numărat printre membrii fondatori ai Casei NATO, o organizaţie non-guvernamentală pe care a şi condus-o pentru o perioadă scurtă.
În 1999 a publicat lucrarea "Deceniu mare, politicieni mici. România 1990 - 1998".
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe