Raw Dogging: noua tendinţă în avioane urmată de Haaland şi lansată de Idris Elba / De la reîncarcă mintea la practică pentru idioţi

După ce a devenit viral pe reţelele de socializare, acest mod special de a experimenta călătoria cu avionul a fost preluat mai întâi de influenceri, apoi şi de atacantul norvegian de la Manchester City.

Urmărește
1807 afișări
Imaginea articolului Raw Dogging: noua tendinţă în avioane urmată de Haaland şi lansată de Idris Elba / De la reîncarcă mintea la practică pentru idioţi

Raw Dogging: noua tendinţă în avioane urmată de Haaland şi lansată de Idris Elba / De la reîncarcă mintea la practică pentru idioţi

Un mod nou şi deosebit de a experimenta călătoria cu avionul, folosit şi de vedete precum fotbalistul Erling Haaland şi „lansat” de actorul Idris Elba, este raw dogging, o metodă care constă în a parcurge un zbor întreg cu avionul privind pe locul din faţa ta timp de ore în şir, fără distrageri de niciun fel.

Termenul raw dogging, de fapt, este folosit de obicei pentru a vorbi despre sex neprotejat, dar pe reţelele de socializare - datorită acestei tendinţe - şi-a schimbat complet sensul.

Raw dogging constă în a te uita la scaunul din faţa ta, fără a face nimic altceva: departe cu telefoanele mobile, departe cu muzică, departe cu cărţi, departe cu filme, chiar departe cu apă şi de alimente. Pe scurt, absolut nimic care să0ţi distragă atenţia.

Sunt cei care o văd ca pe o simplă tendinţă şi cei care o văd ca pe o adevărată practică de relaxare, iar după ce a fost preluată de Haaland a devenit şi mai cunoscută: „Iată-mi raw dogging timp de şapte ore de zbor. Fără telefon mobil, fără pui de somn, fără apă sau măcar mâncare”, a scris atacantul Manchester City pe reţelele de socializare, la sfârşitul unui zbor.

Cum s-a răspândit raw dogging? Principala inspiraţie a venit din serialul TV Hijack – Seven Hours at High Altitude, în care actorul Idris Elba rămâne imobil ore în şir într-un avion deturnat. Unii influenceri de pe TikTok s-au inspirat din această scenă, făcând-o un adevărat trend social.

În special, TikToker WestWasHere a contribuit la răspândirea acestuia, aşa cum a declarat pentru GQ: „Când am aterizat şi am văzut-o pe mama, ea mi-a spus: „Ai atât de multă energie”. Şi i-am răspuns că mă simt bine, reîncărcat”.

Între timp, experţii sunt împărţiţi: pentru psihiatru Danielle Haig „este o tehnică care reîncarcă mintea şi ajută la gestionarea singurătăţii”, în timp ce pentru doctorul Gill Jenkins, prezentator BBC şi medic în domeniul stilului de viaţă, este o „practică pentru idioţi, pentru că, dacă nu te mişti, riscurile cardiovasculare precum tromboza cresc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici