- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTII, (29.04.2014, 19:30)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RCS&RDS, UPC şi Romtelecom, sancţionate de CNA pentru că nu retransmit televiziuni obligatorii
CNA a somat public, marţi, 20 de societăţi de cablu, între care principalii cinci cablişti (RCS&RDS, UPC, Romtelecom, Next Gen şi Digital Cable Systems), care nu difuzează în grilele lor din principalele oraşe din ţară televiziunile obligatorii la retransmisie potrivit principiului "must carry".
Urmărește
1493 afișări
RCS&RDS, UPC şi Romtelecom, sancţionate de CNA pentru că nu retransmit televiziuni obligatorii
Decizia a fost luată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), la propunerea Narcisei Iorga.
Membrii Consiliului au analizat în şedinţa de marţi rezultatele unor controale efectuate de inspectorii de specialitate ai CNA în oraşele reşedinţe de judeţ. Au fost verificate peste 103 capete de reţea în reşedinţele de judeţ, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Inspectorii CNA au verificat dacă societăţile de cablu care au reţele în acele oraşe respectă articolul 82 din Legea audiovizualului şi retransmit televiziunile obligatorii potrivit listei "must carry", publicată de CNA pe site-ul propriu în data de 4 februarie.
Lista "must carry" se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse în această listă s-au declarat libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.
Distribuitorii de servicii de programe din România au avut obligaţia ca, până pe 7 aprilie, să introducă în oferta lor televiziunile care îndeplinesc condiţiile regimului "must carry", potrivit unui anunţ recent postat pe site-ul CNA.
CNA a decis marţi să someze public RCS&RDS (care are 33 de capete de reţea în oraşe din România) pentru că nu respectă principiul "must carry", întrucât nu difuzează cu preponderenţă în grila analogică televiziunea muzicală Mynele TV (aflată pe poziţia 15 în lista "must carry"), iar din grila digitală a RCS&RDS lipsesc televiziunile Mynele TV, Alfa Omega TV (aflat pe poziţia 29), Credo TV (poziţia 30), dar şi studiouri regionale ale Societăţii Române de Televiziune (SRTv), precum TVR Târgu-Mureş şi TVR Cluj.
Conform articolului 82 din Legea audiovizualului, operatorii de cablu din România trebuie să retransmită televiziunile din portofoliul SRTv, respectiv TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News şi studiourile teritoriale ale televiziunii publice de la Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.
De asemenea, CNA a somat public, în şedinţa de marţi, UPC România, pentru că nu retransmite cu preponderenţă televiziunea de ştiri Digi 24 (aflată pe poziţia 13 în lista "must carry"), în grilele sale analogice şi digitale. De asemenea, UPC nu retransmite în grilele digitale studiouri regionale ale SRTv.
Totodată, Consiliul a somat public Romtelecom şi Next Gen (societate deţinută tot de Romtelecom, n.r.), pentru că nu retransmit cu preponderenţă în grilele analogice şi digitale Digi 24. De asemenea, Romtelecom şi Next Gen nu retransmit în grilele digitale studiouri regionale ale TVR.
Pe de altă parte, Digital Cable Systems a fost somat public de CNA pentru că nu retransmite cu preponderenţă Digi 24 în grilele analogice şi digitale şi studiouri regionale ale TVR, în grilele sale digitale.
Pe lângă cei cinci mari cablişti, CNA a mai somat public marţi alte 15 societăţi de cablu mai mici - Canal 7 SRL, Canal S SRL, Deyvid Com SRL, Diabi Com SRL, Interaction Blue SRL, Intersat SRL, Kety Prod SRL, Lidas Prod SRL, Multimedia Network SRL, Rom First SRL, Telecablu&Net SRL, Telecom Electra SRL, Teleplus SRL, Telesat Rural SRL şi Tour Imex Tel Net -, care de asemenea nu respectă principiul "must carry".
CNA a decis să facă aceste controale în şedinţa din 3 aprilie. Decizia a fost luată atunci după ce membrii Consiliului au analizat o adresă a societăţii RCS&RDS SA, care a solicitat anularea/ revocarea actelor administrative prin care CNA a aprobat modificările de grile de programe ale UPC şi Romtelecom fără includerea Digi 24, fapt care, în opinia RCS&RDS, încalcă articolul 82 din Legea audiovizualului.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, în şedinţa din 25 martie, grilele de cablu ale companiei de telecomunicaţii Romtelecom (analogic şi digital), în care nu se regăseşte Digi 24, televiziunea de ştiri a companiei de telecomunicaţii concurente RCS&RDS. Acest lucru înseamnă că abonaţii Romtelecom nu pot să vizioneze programele difuzate de Digi 24.
Totodată, pe 25 martie, CNA a aprobat grila unei alte societăţi de cablu - N.C.S. Telnet Catv SRL din Moineşti, judeţul Bacău -, care nu include şi Digi 24.
Pe de altă parte, în şedinţa din 20 martie, Romtelecom a primit şi aprobarea Consiliului de modificare a grilei sale în reţeaua IPTV, tot fără televiziunea Digi 24.
În aceeaşi şedinţă din 20 martie, CNA a aprobat şi grilele de cablu ale UPC România, în care nu se regăseşte Digi 24.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 19:03
Bărbat biciuit într-o moschee din Malaysia pentru că a stat cu o femeie care nu îi este rudă