Realitatea TV a început să emită, duminică, la ora 18.00, din noul sediu

Postul Realitatea TV a început să emită, duminică, la ora 18.00, dintr-un nou sediu, cel din clădirea Willbrook, televiziunea fiind coordonată de Sorin Enache şi Sergiu Toader.

Urmărește
4170 afișări
Imaginea articolului Realitatea TV a început să emită, duminică, la ora 18.00, din noul sediu

Realitatea TV a început să emită, duminică, la ora 18.00, din noul sediu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Contactat, duminică, de MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, a spus că Realitatea TV continuă să emită ca şi până în prezent, însă dintr-un nou sediu - cel de la Willbrook.

Potrivit lui Schwartzenberg, telespectatorii pot să vadă în continuare Realitatea TV aşa cum s-au obişnuit, în grilele tuturor operatorilor de cablu din România. "Realitatea TV este în acelaşi loc pe telecomandă", a explicat Schwartzenberg.

Întrebat cine face parte în prezent din echipa Realitatea TV şi cine a rămas la postul RTV, coordonat de Sebastian Ghiţă, Elan Schwartzenberg a spus: "La Realitatea TV sunt toţi cei de care am nevoie, cei mai buni". El a mai precizat că din actuala echipă de la Realitatea TV fac parte şi majoritatea vedetelor postului.

Echipa Realitatea TV este condusă de Sorin Enache, directorul general al postului, şi Sergiu Toader, care s-a întors în România pentru a coordona echipa care a rămas de partea lui Elan Schwartzenberg.

Elan Schwartzenberg nu a precizat nume de angajaţi care au rămas alături de echipa Realitatea TV, care emite din noul sediu de la Willbrook, însă, potrivit spoturilor difuzate duminică seară pe postul TV, din echipa televiziunii ar face parte Mihai Tatulici, Cristina Şincai, Adriana Nedelea. De altfel, în momentul difuzării acestei ştiri, Mihai Tatulici moderează o emisiune în direct la Realitatea TV.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, Sebastian Ghiţă nu a putut fi contactat, pentru a preciza dacă noul post RTV emite şi pe ce reţele de cablu poate fi văzut de telespectatori. Pe de altă parte, site-ul televiziunii RTV este activ, însă pe pagina de internet a postului nu sunt disponibile informaţii despre echipă.

Printre cei care au rămas alături de Sebastian Ghiţă la noul post RTV se numără Corina Drăgotescu.

Astfel, potrivit Impact News, site-ul deţinut de jurnalista Corina Drăgotescu, RTV şi-ar continua emisia pe propria frecvenţă. Potrivit site-ului citat, postul s-ar prinde însă doar în anumite judeţe, precum Constanţa, Cluj şi Caraş Severin. Potrivit Impact News, duminică seară, pe RTV s-ar putea urmări principalul talk-show al fostei Realităţi "Ultima Oră", cu Cătălin Striblea şi Corina Drăgotescu.

Elan Schwartzenberg a anunţat încă din luna august, într-un comunicat de presă, că Realitatea TV se va muta în clădirea de birouri a Willbrook. Totodată, pe 7 octombrie, într-o scrisoare remisă angajaţilor Realitatea, Schwartzenberg spunea că, până la 1 noiembrie, Realitatea TV va emite din noul sediu de la Willbrook. Fostul sediu al Realitatea TV, cel de la Piaţa Presei Libere, este închiriat de compania Asesoft, controlată de Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea.

Pe de altă parte, societatea RTV Satellite Net SRL, controlată de Sebastian Ghiţă, a preluat 95% din acţiunile societăţii Ridzone Computers SRL din Târgu Jiu, care deţine licenţa audiovizuală prin satelit pentru televiziunea RTV Gorj, potrivit unui document primit recent de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

CNA a început să primească primele documente oficiale din care reiese că societatea RTV Satellite Net SRL din Ploieşti a preluat licenţa audiovizuală pentru televiziunea cu format generalist RTV, care emitea în oraşul Târgu Jiu şi alte localităţi din judeţul Gorj, după cum au declarat joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Consiliului.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflict între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat că că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Pe de altă parte, Rovigo SPRL, administratorul judiciar al societăţii Realitatea Media - aflată în prezent în insolvenţă -, a anunţat, pe 6 octombrie, într-o notificare, că denunţă "contractul pentru prestări servicii de consultanţă şi management strategic şi asigurarea resurselor de finanţare ale activităţii", încheiat în data de 24 octombrie 2010, între SC Realitatea Media SA, în calitate de Client, şi SC Asesoft International SA, în calitate de Manager.

În ultima perioadă, presa a scris că Sebastian Ghiţă ar fi interesat să-şi lanseze propria televiziune de ştiri, care ar putea să se numească RTV şi pentru lansarea căreia ar urma să folosească o parte din echipa de la Realitatea TV. Ulterior, presa a scris că sute de angajaţi ai Realitatea Media au semnat contracte cu societatea RTV Satellite Net, controlată de Sebastian Ghiţă.

Totodată, Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a cerut, pe 28 septembrie, Consiliului Naţional al Audiovizualului să nu autorizeze servicii de programe care folosesc mărcile Realitatea TV sau RTV, deţinute în fapt de Realitatea Media.

Rovigo a fost desemnat administrator judiciar al Realitatea Media SA printr-o decizie din 7 septembrie a Tribunalului Bucureşti - Secţia a VII-a Comercială. Atunci, Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul societăţii Realitatea Media SA, în urma cererii insolvenţei făcute de aceasta. Potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti, dosarul prin care SC Societatea Media SA şi-a cerut insolvenţa a fost înregistrat pe 2 septembrie.

Pe de altă parte, potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti, instanţa a decis, printr-o sentinţă dată pe 10 octombrie, să oblige SC Asesoft International SA, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat şi Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi SA să permită accesul administratorului judiciar Rovigo SPRL şi al administratorului statutar Irina Chirica, în spaţiul în care funcţiona societatea debitoare SC Realitatea Media SA, situat în Piaţa Presei Libere nr 1, Bucureşti.

Decizia Tribunalului Bucureşti a venit după ce, pe 7 octombrie, Rovigo SPLR, administratorul judiciar al Realitatea Media, a făcut plângere penală împotriva Asesoft, controlată de Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea, şi a firmei care asigură paza televiziunii, reclamând că i s-a interzis accesul în sediul Realitatea TV, împiedicându-se actul de justiţie. Plângerea penală a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, fiind îndreptată împotriva SC Asesoft International SA, în calitate de fost manager al Realitatea Media SA, societate aflată în insolvenţă, pentru "săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 214 C.pen.- Gestiunea Frauduloasă".

Potrivit documentului, în conformitate cu Contractul de management din 24 octombrie 2010 (denunţat de Rovigo în 6 octombrie 2011, n.r.), încheiat între Realitatea Media în calitate de beneficiar şi Asesoft International SA în calitate de manager, aceasta din urmă se obliga să asigure printre altele serviciile de administrare şi management (conducerea activităţii Realitatea Media). În exercitarea obligaţiilor asumate prin contractul de management, Asesoft avea acces direct şi nelimitat în locaţia din Piaţa Presei Libere nr. 1 Corp A et.2, sector 1, unde Realitatea Media îşi desfăşoară activitatea, precum şi la echipamentele Realitatea, necesare aducerii la îndeplinire a prevederilor contractuale.

"S.C. Asesoft International S.A. a luat măsuri vizând interzicerea pătrunderii în sediul în care îşi desfăşoară activitatea S.C. Realitatea Media S.A., atât a administratorului judiciar (Rovigo, n.r.) în vederea desfăşurării atribuţiilor specifice prevăzute de art. 20 din Legea 85/2006, cât şi a administratorului special. Precizăm că, administratorul judiciar îşi exercită atribuţiile prevăzute de Legea 85/2006 în cadrul unei proceduri publice, dispusă şi supravegheată de instanţa de judecată prin intermediul judecătorului sindic", se mai spunea în document.

De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă a declarat, în 8 octombrie, pentru MEDIAFAX, că Asesoft le-a permis reprezentanţilor Rovigo accesul în sediul Realitatea TV, pentru discuţii, însă aceştia din urmă au refuzat dialogul. Sebastian Ghiţă a spus că, atunci când reprezentanţii Rovigo s-au prezentat la sediul Realitatea TV de la Piaţa Presei Libere, atât reprezentanţii Asesoft, cât şi agenţii de poliţie le-au propus celor de la Rovigo să intre în incinta televiziunii şi să poarte discuţii. Cu toate acestea, reprezentanţii Rovigo au refuzat dialogul, a precizat Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a mai declarat, în 8 octombrie, că sediul de la Piaţa Presei Libere este închiriat de Asesoft. "Spaţiul de la Piaţa Presei Libere este închiriat de noi. Sediul Realitatea Media este în clădirea domnului Vântu de pe Splaiul Unirii, conform actelor de la Registrul Comerţului", a spus Sebastian Ghiţă.

Totodată, Sebastian Ghiţă a precizat că reprezentanţii Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea. "Cei de la Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea, iar pentru plângerilor lor există şi instituţia denunţului calomnios", a spus Sebastian Ghiţă. "

În schimb, în 10 octombrie, Elan Schwartzenberg a anunţat că a depus plângere penală împotriva Asesoft Internaţional SA, a lui Sebastian Ghiţă şi a RTV Satellite Net SRL, prin care se solicită declanşarea urmăririi penale pentru săvârşirea "infracţiunilor de concurenţă neloială".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici