Realitatea TV, în proces de restructurare. Câţi angajaţi vor fi concediaţi

Realitatea TV va trece printr-un proces de restructurare, din cei 630 de angajaţi câţi are în prezent televiziunea de ştiri urmând să fie păstraţi aproximativ 300, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Bugnar, noul director general al Realitatea TV.

Urmărește
2197 afișări

Producătorul Gabriel Bugnar a avut marţi seară prima şedinţă în calitate de director general al Realitatea TV cu angajaţii televiziunii de ştiri. El i-a informat pe aceştia că urmează să facă un plan de restructurare al Realitatea TV, care prevede reducerea numărului de angajaţi la jumătate, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse.

Contactat de MEDIAFAX, Gabriel Bugnar a confirmat faptul că i-a informat pe angajaţii Realitatea TV că televiziunea va trece printr-un proces de restructurare. "Este evident că trebuie să urmeze un plan de restructurare. Din 630 vor rămâne 300", a spus Bugnar.

Întrebat cum a ajuns la această cifră - 300 de angajaţi -, Gabriel Bugnar a spus că "300 este cifra ideală pe care au stabilit-o alte televiziuni de ştiri". "Sky News din Marea Britanie are, spre exemplu, 198 de angajaţi", a explicat Bugnar.

El nu a precizat în cât timp se va face restructurarea la Realitatea TV.

Totodată, potrivit surselor, începând de miercuri, cea mai mare parte din cei 174 de angajaţi ai societăţii Alternative Media Solutions SRL, care lucrează în prezent la Realitatea TV, însă nu sunt plătiţi de societatea Realitatea Media SA, deţinătoarea licenţei televiziunii de ştiri, vor fi angajaţi de către Realitatea Media SA.

Gabriel Bugnar a confirmat faptul că cea mai mare parte din aceste persoane vor fi angajate de Realitatea Media SA. El a mai spus că vor rămâne pe Alternative Media Solutions SRL acei angajaţi care "şi-au bătut joc de serviciu" şi nu şi-au îndeplinit atribuţiile la Realitatea TV. În această situaţie se află 12-15 persoane, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Bugnar.

Potrivit surselor, cei 174 de angajaţi ai societăţii Alternative Media Solutions SRL, care lucrează în prezent pentru Realitatea, nu şi-au primit salariile pe luna august, iar pe luna iulie şi-ar fi primit doar o parte din salarii.

Într-o postare din 17 august de pe blogul personal, Gabriel Bugnar scria: "Care e problema celor 174 de angajaţi? Într-o bună zi din luna iunie a.c. (...), 174 de colegi (cifră confirmată de Florin Bercea - administratorul special al Realitatea, n.r. (...) au fost anunţaţi că trebuie să demisioneze de la RealitateaTV şi să semneze un nou contract cu Alternative Media Solutions s.r.l. Pentru cei care nu erau la serviciu, obligatoriu, au fost chemaţi de acasă, cei care au lucrat toată ziua pe teren, obligatoriu, au fost chemaţi în redacţie pentru a semna contractele pregătite de... Departamentul Resurse Umane! Nu ştiu cine a decis cine semnează demisia-contractul şi cine nu - şi aici mă refer la şefii Cristi Coman (demisionat între timp, oare de ce?), Carmen Ungureanu, Mădălina Rădulescu, Cristi Nedelcu, Sorin Negulescu, Cătălin Ilie - ei, cel puţin, dacă nu şi alţii, au ştiut de liste , dacă nu chiar ei le-au făcut (fiecare pe bucăţica lui)".

În aceeaşi postare, Gabriel Bugnar mai scria că în Realitatea TV există în prezent trei "cercuri de interese".

"Am mai înţeles, în vremea din urmă, că acum sunt trei cercuri de interese care se luptă pentru a deţine controlul total la RealitateaTV: aş putea să spun 'gruparea A', 'gruparea B' şi 'gruparea C', dar de fapt sunt Elan (cu toţi ai săi), Ioana Vîntu (cu toţi ai săi) şi creditorii (cu toţi ai lor) - adică GMG cel mai mare creditor (cu Florin Bercea administrator special şi toţi ceilalţi de pe lângă el)", a mai scris Gabriel Bugnar.

Florin Bercea, administratorul special al Realitatea, a anunţat marţi, numirea lui Gabriel Bugnar în funcţia de director general al Realitatea TV, începând cu 3 septembrie.

În luna august, Bercea i-a anunţat pe angajaţi că director executiv al Realitatea TV este Mura Frînculescu, după ce Sorin Enache fusese înlăturat din funcţia de director general al Realitatea.

Societatea Realitatea Media SA este în prezent în insolvenţă.

Realitatea Media a cerut insolvenţa în septembrie 2011, printr-un dosar înregistrat la Tribunalul Bucureşti. Atunci, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, acţionar al Realitatea, a declarat că cererea insolvenţei iniţiată de Realitatea Media este o procedură de reorganizare judiciară, precizând că nu doreşte falimentul Realitatea Media.

Potrivit unor informaţii publicate în presă în noiembrie anul trecut, firma E-Boutique KFT figura ca fiind cel mai mare creditor al Realitatea Media în tabelul preliminar al creanţelor întocmit ca parte a procedurii de insolvenţă prin care trece această companie. Acţionarul unic al firmei E-Boutique KFT era la momentul respectiv Judit Jones, originară din Mureş. Judit Jones este implicată şi într-o altă firmă care a realizat designul pentru site-ul magazinului Picioru Gras, deţinut de Mihaela Rădulescu, fosta soţie a lui Elan Schwarzenberg, a mai scris la momentul respectiv presa.

Elan Schwarzenberg a declarat atunci că el a vândut creanţele la Realitatea Media deţinute de Bluelink către firma E-Boutique KFT, pentru că "a fost o ofertă foarte avantajoasă, având în vedere circumstanţele". El a mai spus atunci că nu are nicio legătură cu firma E-Boutique KFT din Ungaria, precizând că a cunoscut-o pe Judit Jones prin intermediul unui broker.

Recent, presa a scris că GMG Media Box - companie în care Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru sunt majoritari (prin PSV) - a intrat între creditorii Realitatea Media cu o datorie de recuperat de aproape 16 milioane de euro. De asemenea, în prezent, se judecă majorarea creanţelor GMG Media Box la Realitatea Media de la 16 milioane de euro la 28 de milioane de euro. Potrivit lui Cozmin Guşă, "aceste sume reprezintă banii încasaţi de Realitatea de la GMG, care nu au avut acoperire nici în servicii şi nici în returnări de plată".

Pe 10 aprilie 2012, Ioana Vântu, fiica lui Sorin Ovidiu Vântu, a fost numită director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited, principalul asociat al societăţii Realitatea Media SA, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Realitatea TV.

Tot atunci, Ioana şi Ionuţ Vântu, copiii lui Sorin Ovidiu Vântu, au preluat împreună 82% din acţiunile Bluelink, în timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a rămas cu 9% din acţiunile firmei (în loc de 90,9091% din acţiunile Bluelink, pe care le deţinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink îi revin lui Vitalie Dobândă, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu, potrivit unor informaţii publicate de site-ul Rise Project şi paginademedia.ro.

Acţionariatul Realitatea Media SA nu apare modificat pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), instituţie care eliberează licenţele audiovizuale. Societăţile care deţin licenţe audiovizuale (precum Realitatea Media, care deţine mai multe licenţe, între care cele pentru Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM şi Radio Guerrilla) sunt obligate prin Legea audiovizualului să informeze CNA cu privire la modificările acţionariatului lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici