Regizori români, prezenţi la Prix Europa 2008

Regizorii români Răzvan Georgescu, Toma Enache şi Mihai Lungeanu vor fi prezenţi la Prix Europa 2008 - care va avea loc în perioada 18 - 25 octombrie, la Berlin -, eveniment în cadrul căruia va susţine un concert şi artista Miss Platnum, informează organizatorii.

Urmărește
34 afișări
Imaginea articolului Regizori români, prezenţi la Prix Europa 2008

Regizori români, prezenţi la Prix Europa 2008

Pe lista scurtă a Prix Europa 2008, care premiază cele mai bune producţii pentru televiziune, radio şi media emergente, au intrat trei producţii româneşti: "Testimony/ Testimonial" a lui Răzvan Georgescu, înscrisă de Starcrest Media GmbH la categoria "Documentar TV", "Bărbierul din Sevilla" de Iulia Rugină, regizată de Toma Enache, şi "Ion Gavrilă Ogoranu - Cum mi-am cerut condamnarea la moarte" de Ion Costin Manoliu, regizată de Mihai Lungeanu, înscrise de Societatea Româna de Radiodifuziune (SRR) - Radio România la secţiunea "Documentar Radio".

"Bărbierul din Sevilia" este o adaptare după Pierre Beaumarchais, scrisă de Iulia Rugină, în regia lui Toma Enache.

Producţia relatează povestea lui Matei Lindor, unul dintre cei mai importanţi producători de muzică din România actuală, cel mai potrivit om pentru a promova melodiile care au valoare comercială şi nu artistică, dar care reprezintă un succes pe scena muzicală.

Producţia "Testimony/ Testimonial" a lui Răzvan Georgescu, diagnosticat cu o tumoare pe creier, spune povestea autorului său, care explorează graniţa dintre viaţă şi moarte, încercând să îi cunoască pe unii dintre cei mai celebri oameni din Europa şi Statele Unite.

Documentarul radio "Ion Gavrilă Ogoranu - Cum mi-am cerut condamnarea la moarte" a fost scris de Ion Costin Manoliu şi regizat de Mihai Lungeanu.

Producţia încearcă să redea viaţa lui Ion Gavrilă Ogoranu, activist al unei organizaţii anticomuniste, arestat pentru trei ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul evenimentului, Miss Platnum, artista originară din Banat care a ajuns celebră în toată Europa pentru muzica sa "R 'n' Balkan", va susţine, de asemenea, un concert.

În competiţia Prix Europa au mai fost înscrise alte câteva producţii româneşti: "Podul de Flori", regizată de Thomas Ciulei, coproducţie româno-germană între Europolis Film, Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii şi CiIon Films Germania, "Das Semester Ticket/ Biletul semestrial" (înscrisă în competiţie de Radio România Cultural), "Angajare de clovn" (Radio România) şi "Microfonul care dărâmă ziduri", scrisă şi regizată de Cristian Ivanes (Radio Cluj).

Cele 582 de înscrieri venite din 36 de ţări europene arată că Europa este un continent al experienţelor individuale contrastante.

"La nivel naţional, regional sau chiar local, producţiile sunt extrem de diverse. Varietatea temelor, precum şi modul de a gândi şi de a produce efectiv, reflectă ceea ce se întâmplă în Europa, într-o manieră incitantă", a declarat Susanne Hoffmann, directorul festivalului.

Anul acesta, la Prix Europa sunt aşteptaţi să ia parte peste 1.000 de participanţi.

Prix Europa este o competiţie caracterizată printr-un sistem unic de jurizare, care încurajează schimbul între ziariştii străini, realizatorii şi managerii din domeniul media, câştigătorii nefiind desemnaţi de un juriu restrâns, ci de unul extins.

Competiţia de anul acesta are ca scop promovarea mărcii "Made in Europe", prin reflectarea spectrului complet de producţii european, prezentarea evoluţiilor cross-border şi crearea unui forum al programelor de calitate.

La finalul festivalului, 12 producţii vor primi, fiecare, suma de 6.000 de euro şi un trofeu oficial Prix Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici