- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.01.2015, 12:12)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Regizorii Radu Jude şi Alexander Nanau, în comisiile de selecţie ale concursului de proiecte CNC
Regizorii Radu Jude şi Alexander Nanau se numără printre membrii comisiilor de selecţie ale concursului de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), sesiunea a II-a din 2014, informează site-ul instituţiei.
Urmărește
172 afișări
Radu Jude (Imagine: Anita Vizireanu/ Mediafax Foto)
Astfel, comisia de selecţie a proiectelor cinematografice pentru secţiunea ficţiune (lungmetraj şi scurtmetraj) este formată din criticii de film Florin Barbu şi Mihai Fulger, regizorul Radu Jude, producătorul Călin Furtunescu şi scenaristul Alex Baciu.
Comisia de selecţie a proiectelor cinematografice pentru secţiunea filme documentare este formată din dramaturgul Ioan Groşan şi regizorii Claudiu Mitcu şi Alexander Nanau.
Dan Chisovsky, profesor de animaţie la Liceul de Arte Plastice "N. Tonitza" din Bucureşti, regizorul Dinu Şerbescu şi ilustratorul Matei Branea fac parte din comisia de selecţie a proiectelor de animaţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a anunţat, la jumătatea lunii decembrie 2014, că alocă 12 milioane de lei pentru a doua sesiune a concursului de finanţare de proiecte cinematografice pe anul trecut. Dosarele au putut fi depuse până la data de 20 ianuarie.
Concursul se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificările şi completările ulterioare şi ale Regulamentului de concurs aprobat prin Ordin al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional nr. 2335/2006 cu modificările şi completările ulterioare.
Un procent de 20% (2.400.000 lei) din suma de 12 milioane de lei va fi alocat pentru lungmetrajele de ficţiune debut, 5% (600.000 lei) pentru scurtmetrajele de ficţiune, 11% (1.320.000 lei) pentru filmele documentare, 10% (1.200.000 lei) pentru filmele de animaţie, 53% (6.360.000 lei) pentru lungmetrajele de ficţiune, 1% (120.000 lei) pentru dezvoltarea proiectelor de filme lungmetraj ficţiune, documentare şi de animaţie.
Valoarea maximă a creditului direct pe care îl poate obţine un producător pentru unul sau mai multe proiecte declarate câştigătoare la concursul de selecţie sesiunea II 2014 este de 20% (respectiv 2.376.000 de lei) din creditul direct alocat pentru producţie.
Între 11 martie şi 18 martie 2014 se vor stabili proiectele câştigătoare şi cuantumul alocat fiecărui proiect, iar, între 19 martie şi 20 martie, se va adopta hotărârea finală cu privire la rezultatele concursului de selecţie a proiectelor cinematografice şi de acordare a creditelor directe.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe