Regizorul Andrei Gruzsniczki: Voiam ca "Cealaltă Irina" să fie un film uman

Regizorul Andrei Gruzsniczki a declarat, luni, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Hollywood Multiplex din Capitală, că şi-a dorit ca filmul său cel mai recent, "Cealaltă Irina", să fie unul uman, apreciind în acelaşi timp prestaţia lui Andi Vasluianu.

Urmărește
314 afișări
Imaginea articolului Regizorul Andrei Gruzsniczki: Voiam ca "Cealaltă Irina" să fie un film uman

Regizorul Andrei Gruzsniczki: Voiam ca "Cealaltă Irina" să fie un film uman

Gruzsniczki a spus că, iniţial, l-a refuzat pe Andi Vasluianu la casting, mărturisind că personajul pe care îl căuta el era cel jucat de Mircea Diaconu în "Mere roşii", de Alexandru Tatos.

"Sper să fie un început de carieră fulminantă", a adăugat regizorul, referindu-se la actor, care va însoţi, la sfârşitul săptămânii, filmul "Cealaltă Irina" la New York, la Festivalul filmului românesc din metropola americană.

Pelicula spune povestea lui Aurel (Andi Vasluianu) şi a Irinei Jianu (Simona Popescu), un cuplu care se stabileşte în Bucureşti, cu speranţa unei vieţi mai bune. Aurel se angajează ca bodyguard într-un mall, în timp ce Irina obţine un post într-o companie egipteană. Tânăra primeşte din partea companiei propunerea de a lucra la Cairo timp de trei luni, ofertă pe care nu o poate refuza, date fiind recompensele financiare promise. Când revine acasă, Irina este schimbată, mult mai veselă şi mai încrezătoare în viitor. După un timp, este chemată din nou la Cairo.

În ziua în care ar fi trebuit să se reîntoarcă acasă, Aurel primeşte un telefon din partea consulului român din Cairo, care îl informează că soţia lui s-a sinucis. Informaţiile confuze pe care le primeşte îl fac pe Aurel să creadă că nu este vorba despre o sinucidere şi porneşte în căutarea adevărului.

Regizorul a spus că acţiunea filmului se bazează pe un fapt real, iar soţul victimei chiar a participat la filmări.

Vivi Drăgan Vasile, care a participat la producţie atât ca director de imagine, dar şi ca producător, a descris rezultatul muncii sale ca fiind un film făcut între prieteni, deoarece banii erau puţini, iar onorariile, mici. "Cealaltă Irina" a fost filmat în 26 de zile, în 21 de locuri. Centrul Naţional al Cinematografiei a finanţat producţia cu 700.000 de lei (aproximativ 40 la sută din bugetul total).

"Cealaltă Irina", distribuit de Transilvania Film, va avea premiera oficială în cinematografele româneşti pe 11 decembrie, între 7 şi 13 decembrie, pelicula fiind prezentată, în proiecţie specială, la Cinema Studio din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici