Regizorul Corneliu Porumboiu susţine campania "Prevenirea traficului de tineri în România"

Regizorul Corneliu Porumboiu susţine campania de crowdfunding "Prevenirea traficului de tineri în România", iniţiată de Asociaţia Incubatorul Social, care îşi propune să strângă fondurile necesare implicării a 50 de tineri din centrele de plasament în vederea prevenirii traficului de persoane.

Urmărește
143 afișări
Imaginea articolului Regizorul Corneliu Porumboiu susţine campania "Prevenirea traficului de tineri în România"

Regizorul Corneliu Porumboiu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Asociaţia Incubatorul Social sărbătoreşte un an de implicare în integrarea socio-economică a tinerilor din centrele de plasament cu o campanie lansată în luna iulie, "Prevenirea traficului de tineri în România", căreia i s-a alăturat şi cineastul Corneliu Porumboiu, acesta realizând filmul de promovare a manifestării, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Este o împlinire pentru mine să mă alătur Asociaţiei Incubatorul Social şi unei cauze în care cred foarte mult. Realitatea traficului de fiinţe umane în România este cutremurătoare şi rămâne, în mare parte, ascunsă publicului larg. Este responsabilitatea noastră să atragem atenţia asupra acestei probleme, implicarea sectorului privat şi a fiecăruia dintre noi fiind esenţială în susţinerea tinerilor şi combaterea organizaţiilor de acest gen", a declarat Corneliu Porumboiu, ambasador al Asociaţiei Incubatorul Social.

Organizaţia îşi propune să realizeze intervenţia socială şi prin soluţii de antreprenoriat, întreprinderi sociale, care fie creează locuri de muncă pentru persoanele defavorizate, fie le oferă servicii la un preţ rezonabil.

Până în prezent, au fost deja strânse 31% din fondurile necesare derulării programului, iar cei care îşi doresc să susţină campania o pot face până la data de 9 august, pe platforma indiegogo.com.

Ţara noastră se află pe locul întâi în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de victime ale traficului de persoane, 3 din 9 dintre acestea fiind fete sub 18 ani. La vârsta majoratului, tinerii sunt obligaţi să părăsească orfelinatele şi să îşi găsească o locuinţă şi un loc de muncă, însă din cauza lipsei mijloacelor financiare mulţi dintre aceştia ajung victime ale traficanţilor.

În cadrul acestui program, vor fi derulate, timp de trei luni, ateliere intensive cu 50 de tineri din centrele de plasament. Aceştia vor participa la sesiuni informative cu privire la metodele şi tacticile folosite de traficanţii de persoane, ateliere despre riscuri şi modalităţi de prevenţie, dar şi la sesiuni de consiliere vocaţională şi psihologică.

La finalul proiectului, candidaţii vor fi susţinuţi de organizaţie în încercarea de a găsi un loc de muncă sau un stagiu de practică, în timp ce şapte dintre participanţi vor fi pregătiţi pentru rolul de trainer, având ca scop continuarea programului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici