- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (19.03.2015, 13:06)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Regizorul Ken Loach îşi oferă toate filmele pentru vizionare gratuită pe YouTube - VIDEO
Cineastul britanic Ken Loach a acceptat ca toate filmele sale să fie difuzate în mod gratuit pe site-ul YouTube, informează grazia.fr.
Urmărește
189 afișări
Regizorul Ken Loach îşi oferă toate filmele pentru vizionare gratuită pe YouTube (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
Într-o epocă în care cei mai mulţi dintre cineaşti luptă împotriva pirateriei online, alţii aleg să facă din internet un aliat al lor, afirmă jurnaliştii de la grazia.fr. Cineastul britanic Ken Loach a ales să facă parte dintre artiştii care vor să anihileze acţiunile piraţilor cibernetici şi a decis să îşi difuzeze toate filmele, gratuit, pe internet.
Într-o carieră de o jumătate de secol, Ken Loach, în vârstă de 78 de ani, a povestit în filmele sale numeroase capitole din trecutul Marii Britanii din secolul al XX-lea, cu o preferinţă netă pentru acelea asupra cărora istoria a păstrat tăcerea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Este important, astăzi, să faci să se audă o altfel de voce. Nu poţi să abordezi crizele politice actuale fără să le cunoşti pe cele din trecut", declarat cineastul britanic în 2014, pentru publicaţia franceză Télérama.
În prezent, cineastul britanic şi-a dat acceptul ca filmele sale să fie difuzate gratuit pe YouTube, spunând că această decizie reprezintă felul său de a lupta contra pirateriei online, dar şi împotriva elitismului cultural.
Născut în 1936, Ken Loach este unul dintre cei mai cunoscuţi regizori din Marea Britanie.
În 2006, Ken Loach a primit premiul Palme d'Or pentru drama istorică "Mângâierea vântului/ The Wind That Shakes the Barley". În 2005, regizorul a primit premiul César pentru cel mai bun film străin, pentru povestea de dragoste scoţiană "Un sărut tandru/ A Fond Kiss".
De asemenea, cineastul britanic a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră din partea Academiei de Film Europene, în 2009. Ken Loach a fost invitat special al Festivalului de Film Anonimul din Delta Dunării în vara anului 2007.
Cel mai recent film regizat de Ken Loach, "Partea îngerilor/ The Angel's Share", o comedie socială, a primit premiul juriului la Cannes, în anul 2012.
Tot în anul 2012, Ken Loach, cunoscut pentru simpatiile sale de stânga şi pentru filmele cu tematică socială, cum ar fi "Pâine şi trandafiri" (2000), a refuzat premiul pentru întreaga carieră care urma să îi fie decernat la Festivalul de la Torino, din solidaritate cu muncitorii italieni care asigură curăţenia şi securitatea Muzeului Naţional al Cinematografiei din oraş.
În 2014, cineastul britanic a fost recompensat cu un Urs de Aur onorific la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.
Citeşte şi:
Lungmetraje regizate de Ken Loach,Wim Wenders şi Fatih Akin, în 2015 în cinematografele din România - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe