REPORTAJ: Antonio Sánchez and Migration au prezentat un "roman" jazz cu episoade rock la Bucureşti

Bateristul şi compozitorul mexican Antonio Sánchez şi grupul Migration au prezentat, duminică, la Sala Radio din Bucureşti cel mai nou album lansat, "Meridian Suite", un "roman muzical" care a îmbinat jazzul cu elemente rock şi de improvizaţie.

Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Antonio Sánchez and Migration au prezentat un "roman" jazz cu episoade rock la Bucureşti

REPORTAJ: Antonio Sánchez and Migration au prezentat un "roman" jazz cu episoade rock la Bucureşti (Imagine: en.wikipedia.org)

Muzicienii şi-au făcut apariţia pe scenă puţin după ora 20.00, în aplauzele celor câteva sute de spectatori. După ce a mulţumit, spunând că se bucură să se afle într-un oraş frumos şi într-o sală de spectacole asemenea, Sánchez a făcut şi o scurtă prezentare a programului serii.

"Am vizitat aseară oraşul. Am încercat o mâncare minunată şi am făcut multe lucruri distractive, despre care nu o să vă povestesc acum", şi-a început Antonio Sánchez discursul.

"De obicei, nu-mi place să vorbesc mult înainte de a cânta, dar vreau să vă explic puţin ceea ce veţi auzi şi veţi vedea aici, în seara asta, pentru că facem ceva diferit în turneul acesta. Promovăm cel mai nou album al nostru, care se numeşte 'Meridian Suite', şi, aşa cum arată şi titlul, este o suită formată din cinci secţiuni diferite, concepută ca o compoziţie continuă. Îl vom interpreta de la început până la final, fără pauză. Aşa că, dacă vom cânta pentru mult timp fără să ne oprim, nu vă speriaţi, este în regulă", a adăugat acesta.

Materialul discografic reprezintă, potrivit spuselor lui Sánchez, încercarea sa de a scrie un "roman muzical". "Acest album este puţin autobiografic, pentru că are multe influenţe care sunt prezente în viaţa mea de când eram copil. De asemenea, veţi sesiza şi asemănări cu muzica clasică", a mai spus Sanchez.

Pentru că există ceva care îi displace la muzica clasică, a sfătuit publicul să se bucure de ce va auzi. "Este ceva ce nu-mi place la muzica clasică - între părţile unei simfonii nu ai voie să aplauzi, iar, dacă cineva o face din greşeală, altcineva îl priveşte dojenitor. Urăsc asta. Vă rog să nu faceţi asta. Aplaudaţi cât vreţi, strigaţi. Cu cât mai multă energie ne daţi, cu atât mai multă vă transmitem înapoi", a fost îndemnul muzicianului.

Alături de Sanchez, pe scena de la Bucureşti au cântat Matt Brewer - contrabas şi bas, John Escreet - pian şi Seamus Blake - saxofon şi EWI (electric wind instrument). "Sunt foarte mândru să am alături de mine, în această aventură, nişte muzicieni incredibili - lideri de trupe, compozitori, aranjori", şi-a încheiat Sánchez intervenţia.

Timp de aproximativ două ore, cei patru muzicieni au făcut demonstraţii de virtuozitate, show-ul cuprizând numeroase solo-uri şi încheindu-se cu un bis aclamat de public.

Concertul de la Bucureşti a fost cel care a încheiat turneul iniţiat de Antonio Sánchez and Migration în luna octombrie, care a cuprins, între altele, oraşe din Statele Unite ale Americii, Mexic, Costa Rica, Spania, Elveţia, Austria, Ungaria şi Cehia.

Născut în 1971, în Mexic, Sanchez a început să cânte la tobe la vârsta de 5 ani. A studiat la Berklee College of Music şi New England Conservatory, ale cărui cursuri le-a absolvit cu magna cum laude în studii de jazz. A urmat un master în improvizaţie de jazz, iar primul său album solo, "Migration", lansat în 2007, a fost înregistrat alături de muzicieni precum Pat Metheny (în al cărui grup cânta de zece ani), Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez şi Scott Colley.

Instrumentistul a colaborat pentru un număr de aproximativ 100 de albume, înregistrate de artişti precum Paquito D'Rivera, Danilo Pérez, Avishai Cohen, Gary Burton, Dianne Reeves, Joshua Redman, John Patitucci şi Dee Dee Bridgewater.

În 2014, Antonio Sanchez a compus coloana sonoră pentru filmul american "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman" (câştigător a patru premii Oscar), al regizorului Alejandro González Iñárritu, pentru care a primit, printre altele, nominalizări la Globurile de Aur şi BAFTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici