REPORTAJ: The Aristocrats, un supergrup la Bucureşti. Marco Minneman - "Romanian drum tornado" - GALERIE FOTO

Supergrupul The Aristocrats, format din chitaristul Guthrie Govan, bateristul Marco Minnemann şi basistul Bryan Beller, a concertat pentru prima dată în România, luni, la Arenele Romane din Capitală, în cadrul turneului de promovare a celui de-al treilea album al său, "Tres Caballeros".

Urmărește
188 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: The Aristocrats, un supergrup la Bucureşti. Marco Minneman - "Romanian drum tornado" - GALERIE FOTO

REPORTAJ: The Aristocrats, un supergrup la Bucureşti. Marco Minneman - "Romanian drum tornado" (Imagine: Stefan Sandu/ Mediafax Foto)

"Ne bucurăm să cântăm aici pentru prima dată", a spus Bryan Beller în deschiderea show-ului, care a durat aproximativ două ore. Basistul a prezentat trupa şi, pentru început, a făcut un sondaj în rândul spectatorilor, întrebând cine are noul album The Aristocrats. Câteva mâini s-au ridicat, iar Beller a adăugat că îşi doreşte să fie mai multe.

Concertul, o serie de piese povestite, a cuprins cântece de pe cel mai recent album, lansat în luna iunie, dar şi unele mai vechi. Show-ul a început cu "Stupid 7", prima piesă de pe discul "Tres Caballeros", urmată de "Jack's Back", o compoziţie a lui Guthrie Govan, "Texas Crazypants", scrisă de Beller, şi de "Preasure relief", ce poartă semnătura lui Marco Minnemann.

Din setlist au făcut parte şi melodii de pe albumul "Culture Clash" (2013), cea care dă titlul materialului discografic fiind inspirată de momentele "confuze", cum le-a numit Beller, trăite în turnee. "În turneele noastre, am ajuns în diferite părţi ale lumii, am cunoscut tot felul de oameni, cu la fel de multe obiceiuri", a început acesta istorisirea. "O scenă din filmul 'A Serious Man' al fraţilor Coen, ne-a inspirat. Şi, de fiecare dată când ne aflam în situaţii ciudate, ne priveam şi ne făceam semnul de 'culture clash' (pumnii strânşi, lovindu-se)", a explicat Beller.

De pe acelaşi album, The Aristocrats a interpretat şi "Louisville Stomp". "Ne vom forţa norocul şi vă vom mai prezenta o piesă. Am început cu Marco să cântam ceva jazz... noi l-am numit 'stupid jazz'", a adăugat Beller.

Pe scena de la Bucureşti, muzicienii au făcut uz de toată priceperea, dar şi de elementele din backline. Marco Minnemann a creat ritm din toate componentele setului de tobe, în timp ce Guthrie Govan a dus chitara de la progressive la jazz şi heavy metal până la latin rock.

"Acum vine cea mai importantă parte a show-ului", a anunţat Govan. "Vom cânta 'drinking music' până când va ajunge alcoolul pe scenă", a completat Beller. Băuturile au fost servite de membrii staff-ului, iar cei trei muzicieni au prezentat piesa "Pig's Day Off", considerată de Govan ca fiind o baladă. "Ar fi trebuit să fie cel mai trist cântec din lume, dar ne-a luat-o Radiohead înainte", a comentat amuzat chitaristul.

Compoziţia lui Marco Minneman "Desert Tornado" a fost inspirată de o furtună care s-a abătut asupra Californiei, locul de origine al toboşarului. "Este un fel de muzică de film, cu un ritm de tobe turbulent", a explicat muzicianul, iar, după un solo de tobe care a încântat publicul, Beller l-a numit pe acesta "Romanian drum tornado".

Inspirată de o scenă din serialul "Breaking Bad", piesa "Smuggler's Corridor" a conţinut şi o parte vocală, publicul fredonând cu ajutorul lui Minneman şi al lui Beller, iar ultima compoziţie cuprinsă în program a fost "Kentucky Meat Shower", în timp ce bis-ul a fost marcat de "Get It Like That".

Evenimentul, organizat de Phoenix Entertainment, a început cu recitalurile trupelor româneşti The WristBand, Quantic şi ALT F4.

The Aristocrats, un grup format în 2011, a lansat până în prezent trei albume de studio - "The Aristocrats" (2011), "Culture Clash" (2013) şi "Tres Caballeros" (2015) - şi tot atâtea live - "Boing, We'll Do It Live!" (2012), "Culture Clash Live!" (2015) şi "Secret Show: Live in Osaka" (2015).

"Ceea ce îl diferenţiază de alţii este faptul că, indiferent de mişcările pe care le face, reuşeşte să combine totul atât de graţios şi să îi iasă perfect fiecare abordare", a afirmat Joe Satriani despre Guthrie Govan. Acesta din urmă a primit titlul de cel mai bun chitarist din lume din partea revistei The Guitarist şi a colaborat cu trupe ca Asia, GPS şi The Young Punx.

Marco Minnemann este cunoscut ca un instrumentist inovator, dezvoltând o tehnică numită "interdependenţă" pe care a conceptualizat-o într-o carte dedicată. În prezent, bateristul face parte din trupa lui Steven Wilson şi cântă împreună cu Joe Satriani, pe lângă activitatea pe care o desfăşoară în The Aristocrats.

Bryan Beller este cunoscut pentru contribuţia sa în activitatea unor artişti ca Dethklok, Mike Keneally, Steve Vai, James LaBrie şi Joe Satriani. Ca artist solo, basistul a lansat trei albume din 2003 până în 2011, apoi a început colaborarea cu The Aristocrats. Este editor pentru revista Bass Player, precum şi pentru Real World.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la concert)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici