- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (03.05.2011, 13:08)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reporters sans Frontieres: Raul Castro, Vladimir Putin şi Hu Jintao, pe lista "prădătorilor" libertăţii presei
Raul Castro, Vladimir Putin, Hu Jintao, Kim Jong-il şi ayatolahul Ali Khamenei se numără printre cei 38 de "prădători" ai libertăţii presei incluşi într-o listă realizată de organizaţia Reporters sans Frontieres (RSF), publicată marţi, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.
Urmărește
175 afișări
Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit site-ului organizaţiei RSF, pe lista "prădătorilor libertăţii presei" şi-a făcut intrarea în 2011 regele din Bahrain. Pe aceeaşi listă mai sunt incluşi conducătorii din Siria, Libia şi Yemen.
În ceea ce priveşte Bahrainul, RSF scrie despre "un număr impresionant de măsuri" luate împotriva presei şi evocă moartea în închisoare a liderului unui ziar local care sprijinea opoziţia.
Pe de altă parte, reprezentanţii RSF pun în evidenţă faptul că "unele capete au căzut" în lumea arabă, aşa cum este cazul preşedintelui tunisian Zine El Abidine Ben Ali.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Unda de şoc a primăverii arabe nu a fost fără efect asupra politicii altor prădătorii, precum preşedintele chinez Hu Jintao, cel din Azerbaidjan, Ilham Aliev, care se tem de un efect contagios", au remarcat reprezentanţii RSF.
Lista RSF cuprinde şefi de stat, conducători politici, dar şi organizaţii precum ETA, din Spania, organizaţiile criminale din Italia, forţele de apărare israeliene, forţele de securitate ale Hamas din Gaza şi cele ale Autorităţii palestiniene.
Oferind exemple din Myanmar şi Vietnam, RSF notează că anumiţi lideri au fost schimbaţi, fără ca acest lucru să aibă vreun efect pozitiv asupra libertăţii presei.
Printre cei mai cunoscuţi lideri politici aflaţi pe lista RSF se numără preşedintele cubanez Raul Castro, premierul rus Vladimir Putin, preşedintele chinez Hu Jintao, dictatorul din Coreea de Nord Kim Jong-il, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad şi ayatolahul Ali Khamenei, ghidul suprem iranian.
RSF este o organizaţie care militează pentru libertatea presei şi pentru libertatea de exprimare în întreaga lume şi care activează de 26 de ani.
Pe 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara 3 mai drept Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Iniţiativa a fost propusă la Conferinţa Generală UNESCO, care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.
Data de 3 mai marchează Declaraţia de la Windhoek, adoptată la 3 mai 1991, în cadrul Seminarului pentru promovarea unei prese africane independente şi pluraliste, organizat de UNESCO şi ONU la Windhoek, Namibia.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe