Retrospectivă Kinofest, la Cinemateca Union

Cele mai bune filme ale Kinofest, care a avut loc între 14 şi 16 noiembrie 2008, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), vor fi proiectate, între 15 şi 25 ianuarie, la Cinemateca Union.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Retrospectivă Kinofest, la Cinemateca Union

Filmul "Malcik" (regia Dimitri Geller, Rusia)

Cele mai bune filme ale ediţiei din 2008 a singurului festival de film digital din Europa de Est, desfăşurat în luna noiembrie, la MNAC, vor fi proiectate pentru prima dată într-o sală de cinema din România.

Astfel, filmele vor putea fi văzute atât de unii dintre cei 1.000 de spectatori ai ediţiei din 2008, cât şi de bucureştenii care nu au avut contact direct până acum cu producţiile digitale.

Mai puţin cunoscut în România, filmul digital combină metodele clasice cu grafica digitală, fiind un gen la realizarea căruia contribuie atât echipe de filmare propriu-zise, cât şi graficieni, programatori, animatori.

Primul calup de scurtmetraje din cadrul retrospectivei Kinofest rulează joi, 15 ianuarie, începând cu ora 20:00 (în reluare duminică, 18 ianuarie, de la ora 15:30), şi aduce pe ecran cele mai aplaudate filme din competiţia de ficţiune a festivalului, printre care se numără şi marele câştigător, producţia spaniolă "Porque hay cosas que nunca se olvidan" (regia Lucas Figuero).

Cel de-al doilea grupaj, dedicat filmelor înscrise în competiţia de animaţie, va putea fi urmărit o săptămână mai târziu, pe 22 ianuarie, de la ora 20:00, respectiv duminică, 25 ianuarie, de la 15:30.

Punctele de atracţie ale acestui program vor fi câştigătorul secţiunii, "Malcik" (regia Dimitri Geller, Rusia), dar şi filmul care a triumfat în competiţia de filme realizate cu telefonul mobil - singura de acest fel din România - "The Flower", realizat de canadienii Dale Hayward şi Phil Dubrowsky.

Dacă în programul festivalului s-au regăsit 45 de filme din 21 de ţări, proiecţiile de la Union includ 25 de scurtmetraje din 13 ţări, într-un program consistent şi intens, care conţine atât producţii pur experimentale, cât şi structuri narative clasice, apropiate de cele întâlnite în programele celorlalte festivaluri de cinema.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici