Cei 65 de actori trebuiau să intre în şomaj de la 1 mai, decizia fiind luată de Consiliul Judeţean Hunedoara, însă punerea în aplicare a hotărârii a fost amânată deoarece sindicatul actorilor a cerut în instanţă suspendarea executării actului administrativ.
Cererea Sindicatului "Thalia" al Actorilor a fost respinsă de Tribunalul Hunedoara, însă abia după aceea conducerea interimară a Teatrului din Deva a trimis notificare Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Locurilor de Muncă şi Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru a anunţa concedierea colectivă, aşa cum prevede legea.
"Procesul a amânat punerea în aplicare a hotărârii, dar şi conducerea Teatrului din Deva a întârziat procedura. Trebuia ca după ce a notificat autorităţile să emită decizia de concediere şi să dea preaviz actorilor care trebuie să plece", a declarat secretarul general al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dana Dan.
Prezent la şedinţa CJ Hunedoara, directorul interimar al Teatrului din Deva, Izabela Haşa, le-a explicat consilierilor că procedura nu a fost întârziată intenţionat.
"Am preluat conducerea Teatrului de puţin timp, cu un dezastru financiar şi social. Juristul Teatrului m-a ameninţat că dacă voi emite decizia de concediere o să fiu vinovată de dezastru. Notificările către instituţiile care trebuie anunţate în cazul concedierilor colective au fost deja făcute, iar astăzi (joi – n.r.) voi da preavizele", a spus directorul interimar al Teatrului din Deva.
Consiliul Judeţean Hunedoara a decis, la începutul lunii martie, ca un număr de 65 din cei 72 de angajaţi ai Teatrului Municipal din Deva să fie disponibilizaţi de la 1 mai, iar din banii din care erau plătite salariile să fie făcute lucrări de reabilitare a clădirii Teatrului.