România are un stand de prezentare a industriei de film la Festivalul de la Clermont-Ferrand

România va fi reprezentată, pentru al treilea an consecutiv, în cadrul pieţei de film organizate de cel mai important festival de scurtmetraj din lume, cel de la Clermont-Ferrand (Franţa), aflat la cea de-a 33-a ediţie şi care va avea loc în acest an între 4 şi 12 februarie, informează un comunicat.

Urmărește
11 afișări

Standul românesc, deschis pe toată perioada de desfăşurare a celei de-a 26-a ediţii a pieţei de film (7 - 11 februarie), este organizat şi în acest an de Asociaţia Este'n'est şi va oferi tuturor invitaţilor festivalului şi participanţilor la eveniment (producători, distribuitori, agenţi de vânzări) informaţii importante despre filmele şi proiectele româneşti de scurtmetraj, casele de producţie şi oportunităţile de coproducţie de film din România. De asemenea, el va reprezenta cel mai important punct de întâlnire dintre profesioniştii români şi cei străini aflaţi la Clermont-Ferrand.

Într-o perioadă în care filmul românesc se află "pe val", catalogul Romanian Short Films 2010 - editat şi în acest an cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris, special pentru standul ţării noastre şi distribuit tuturor vizitatorilor evenimentului, cuprinde cele mai importante 20 de titluri autohtone de scurtmetraj ale anului 2010, precum şi pe cele aflate în diferite stadii de producţie în acest moment - va fi şi în acest an unul dintre cele mai râvnite materiale promoţionale ale pieţei de film. La fel ca în anii precedenţi, catalogul cuprinde şi un DVD conţinând opt scurtmetraje de succes, printre care se numără cel mai recent film semnat Marian Crişan, "Camelia", producţii premiate ale anului trecut, precum "Derby" (regia: Paul Negoescu), "Muzica în sânge" (regia: Alexandru Mavrodineanu), "Aniversarea" (regia: Luiza Pârvu) şi "Strung Love" (regia: Victor Dragomir), dar şi două dintre cele mai importante scurtmetraje de animaţie ale anului, "How To Deal With Nonsense" (regia: Veronica Solomon) şi "Grand Café" (regia: Bogdan Mihăilescu). De asemenea, la stand se găsesc materiale promoţionale ale diferitelor filme şi case de producţie din România, DVD-uri screener ale filmelor recente şi multe publicaţii de specialitate.

România este prezentă la Clermont-Ferrand şi în cadrul Euro-Connection, o sesiune intensivă de pitching şi întâlniri între producători, agenţi de vânzări, reprezentanţi ai televiziunilor şi festivalurilor de film din lumea întreagă. Proiectul companiei de producţie Mandragora, "Betoniera", regizat de Liviu Săndulescu şi reprezentat de producătoarea Anca Puiu, se numără printre cele 18 care vor încerca să atragă finaţatori, coproducători sau agenţi de vânzări la această ediţie a Euro-Connection.

O altă prezenţă românească notabilă în cadrul celui mai important festival de film de scurtmetraj din lume este cea a tânărului director de imagine Mihai Marius Apopei, unul dintre cei patru câştigători ai Kodak Film School Competition, o competiţie organizată la nivel mondial de prestigiosul producător de peliculă şi destinată operatorilor studenţi. Apopei a fost ales cel mai bun director de imagine din cadrul acestei competiţii, pentru zona Europa - Africa - Orientul Mijlociu, iar filmul său, "Întâlnire cu al Treilea Reich" (regia: Victor Dragomir) va fi proiectat în cadrul programului special prezentat de Kodak la Clermont-Ferrand. Pe lângă această proiecţie, Mihai Marius Apopei va participa şi la alte evenimente şi va avea ocazia să fie cunoscut de foarte mulţi dintre invitaţii festivalului.

Asociaţia Este'n'est este unul dintre cei mai activi promotori ai fenomenului cinematografic românesc în străinătate şi în ţară, printre proiectele organizate până acum numărându-se, pe lângă Pavilionul României de la Clermont-Ferrand, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, atelierul Animation Worksheep, Zilele Cinematografului Românesc în Italia, Muzică în Alb-Negru sau Festivalul de Film Asiatic FestAsia. De asemenea, Este'n'est prezintă şi organizează în fiecare an programe de film românesc prezentate în cadrul unor festivaluri importante din întreaga lume.

Standul României la Clermont-Ferrand este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici