- Home
- Cultură-Media
- CANNES, (12.05.2009, 19:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România are un stand propriu la piaţa de film de la Cannes
România va avea, pentru al patrulea an consecutiv, un pavilion individual în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (13 - 24 mai), în Village International, la Marché du Film, informează organizatorii, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).
Urmărește
29 afișări
România are un stand propriu la piaţa de film de la Cannes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Marché du Film reprezintă cel mai important eveniment anual din industria filmului, la care participă un număr impresionant de producători, agenţi de vânzări, distribuitori, reprezentanţi ai televiziunilor, precum şi instituţii ale statului care îşi promovează oferta naţională. Anual, au loc importante negocieri şi vânzări de filme şi proiecte, iar majoritatea ţărilor europene îşi promovează oferta de producţii, locuri de filmare şi proiecte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Village International este un spaţiu special organizat în cadrul pieţei de film de la Cannes ce oferă posibilitatea fiecărei ţări să-şi promoveze cultura şi cinematografia autohtonă. Anul trecut, aici au fost reprezentate, cu câte un stand propriu, peste 40 de ţări din toată lumea, printre care un număr important de state din centrul şi estul Europei, precum Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia, Turcia, Ungaria şi Polonia. Toate acestea şi-au prezentat cu succes cinematografia locală, dar şi oportunităţile şi locurile de filmare.
Pe lângă prezentări de piaţă, standul românesc de la Cannes are misiunea de a oferi cât mai multe informaţii despre activităţile cinematografice româneşti curente.
În plus, APFR reeditează catalogul "Shooting Romania", un compendiu exhaustiv ce pune România pe harta locurilor ideale de filmare, ce trece în revistă tot ceea ce înseamnă industria cinematografică românească şi care se doreşte a fi o invitaţie deschisă pentru companii din întreaga lume, care vor să vină să filmeze în România şi care sunt interesate de eventuale colaborări cu companiile româneşti de profil.
O misiune aparte a APFR la Cannes o reprezintă susţinerea românilor prezenţi în diferite secţiuni competitive sau noncompetitive ale festivalului de pe Croazetă.
România este prezentă, anul acesta, atât în secţiunea Un Certain Regard, cu "Amintiri din Epoca de Aur" - film-omnibus produs de Cristian Mungiu, care semnează şi scenariul, dar şi regia alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu - şi cu "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu.
În plus, pelicula româno-franceză "Cenuşă şi sânge/ Cendres et Sang", coprodusă de Libra Film, va avea parte de o proiecţie specială în cadrul Selecţiei oficiale.
Filmul "Cea mai fericită fată din lume", debutul în lungmetraj al regizorului Radu Jude, va fi proiectat într-un program paralel al Agence du Cinéma Indépendant pour sa Diffusion (ACID), o asociaţie fondată de regizori de film, cu scopul de a promova difuzarea în cinematografe a peliculelor independente şi de a înlesni întâlnirea dintre autori şi public.
În 2009, România continuă să fie prezentă, prin producătorul Daniel Mitulescu, în programul Producers on the Move.
România va fi prezentă şi în secţiunea Short Film Corner, cu un program iniţiat de producătorul Dan Burlac - "Romanian Short Waves":
"Fabulosul destin al lui Toma Cuzin" (regia Paul Negoescu şi Vlad Trandafir, 2008), selecţionat la Festivalul Internaţional de Film CineMAiubit şi Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT,
"Bric Brac" (regia Gabriel Achim, 2008), câştigător al Premiului Criticii şi Premiului Cinemagia la Festivalul Internaţional De Film CineMAiubit, selecţionat în competiţia Berlinale Shorts a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin,
"Renovare" (regia Paul Negoescu, 2009),
"Dănuţ pleacă pe vapor" (regia Radu Potcoavă, 2008), selecţionat la Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT,
"Nunta lui Oli" (regia Tudor Jurgiu, 2009), câştigătorul premiului pentru cel mai bun film românesc la Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT,
"Palmele" (regia George Chiper, 2009), selecţionat la Premiile Gopo,
"Lungul drum spre casă" (regia Anamaria Chioveanu, 2008), câştigător al Premiului Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film CineMAiubit,
"În loc să mori" (regia Radu Dragomir, 2009), şi
omnibus-ul "Un bărbat urmăreşte o femeie" (regia Gabriel Achim, Ivo Baru, Alexandru Mavrodineanu, Ciprian Alexandrescu, Paul Manoescu, Paul Sorin Damian, Cătălin Leescu, 2008).
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Mungiu şi Porumboiu merg din nou la Cannes
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe