România Muncitoare îi cere lui Săftoiu să blocheze lansarea cărţii lui Adelin Petrişor la Gaudeamus. Care este motivul

Asociaţia România Muncitoare i-a cerut lui Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), să blocheze lansarea în cadrul Târgului Gaudeamus a cărţii "Ţara cu un singur gras", semnată de jurnalistul Adelin Petrişor, angajat al Televiziunii Române.

Urmărește
980 afișări
Imaginea articolului România Muncitoare îi cere lui Săftoiu să blocheze lansarea cărţii lui Adelin Petrişor la Gaudeamus. Care este motivul

România Muncitoare îi cere lui Săftoiu să blocheze lansarea cărţii lui Adelin Petrişor la Gaudeamus. Care este motivul

Jurnalistul Adelin Petrişor a publicat pe blogul personal informaţia că preşedintele Asociaţiei România Muncitoare i-a trimis preşedintelui TVR o scrisoare în care îi cere să scoată de pe piaţă cartea lui, "Ţara cu un singur gras".

Adelin Petrişor prezintă şi o copie a documentului semnat de Daniel Dediu, preşedintele Asociaţiei România Muncitoare şi redactor-şef al publicaţiei România Muncitoare.

În documentul respectiv, Daniel Dediu, preşedintele Asociaţiei România Muncitoare, îi transmite lui Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, că ambasadorul Republicii Populare Democrate Coreene în România, Kim Son Gyong, îl roagă ca la Târgul de carte Gaudeamus, care are loc între 20 - 24 noiembrie, să nu apară cartea lui Adelin Petrişor.

Totodată, preşedintele Asociaţiei România Muncitoare spune că, pe 18 noiembrie, la TVR 1 a fost transmis un interviu cu Adelin Petrişor, căruia ambasadorul Kim Son Gyong "i-a dat viză să viziteze R.P.D. Coreea".

Potrivit lui Daniel Dediu, Adelin Petrişor "a prezentat în emisiunea respectivă numai cuvinte insultătoare la adresa poporului nord-coreean". "Şi ca să pună sare pe rană, Adelin Petrişor a scris şi o carte pe care a intitulat-o «Ţara cu un singur gras», prin asta făcând aluzie la conducătorul statului şi partidului din R.P.D. Coreea, domnul Kim Jong Un (...)", mai spune Daniel Dediu.

"Adelin Petrişor a greşit prin acţiunea sa de defăimare a poporului şi conducătorului nord-coreean, deoarece el a reprezentat televiziunea de stat din România şi nu o televiziune privată să-şi permită orice. Lui Adelin Petrişor i s-a dat viză să meargă în Coreea de Nord fiindcă este la o televiziune de stat. În acest caz, se poate ajunge la un conflict diplomatic între România şi R.P.D. Coreea sau pot apărea replici la televiziunea din Coreea care să nu ne avantajeze", mai spune Daniel Dediu.

Acesta îi mai spune că rugămintea ambasadorului Kim Son Gyong este ca preşedintele-director general al TVR să îşi ceară scuze Ambasadei Republicii Populare Democrate Coreene în România.

"În caz contrar fiind nevoit să informeze conducerea de partid şi de stat din Coreea de Nord", mai spune preşedintele Asociaţiei România Muncitoare.

Daniel Dediu mai spune că Asociaţia România Muncitoare a fost înfiinţată în 1995.

Contactat vineri de MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat că a primit joi seară adresa semnată de preşedintele Asociaţiei România Muncitoare. Săftoiu a mai spus că va supune atenţiei Comitetului Director al TVR această adresă în data de 26 noiembrie.

Cartea "Ţara cu un singur gras", de Adelin Petrişor, a apărut la editura Polirom.

Volumul, care include 16 fotografii din Coreea de Nord, are o prefaţă semnată de Emil Hurezeanu, potrivit site-ului editurii Polirom.

Conform editurii Polirom, "după ce a transmis de la faţa locului în numeroase zone de conflict, în 2012, Adelin Petrişor a ajuns, împreună cu colegul său Cătălin Popescu, în Coreea de Nord, o ţară izolată de restul lumii, în care cultul personalităţii unui dictator comunist a fost «perfecţionat» în timp". "A fost prima echipă TV din România căreia i s-a permis accesul aici după 1989. «Ţara cu un singur gras» prezintă vizita la Phenian a celor doi jurnalişti, care au încercat să surprindă cât mai mult din realitatea de zi cu zi din Coreea de Nord, fiind din acest motiv şi protagoniştii unor incidente neplăcute. Cu unele dintre cele 16 fotografii color care ilustrează relatările din carte, Adelin Petrişor a participat la International Photography Awards, unde a câştigat premiul la secţiunea «Editorial Non-Pro» şi s-a numărat printre finaliştii secţiunii «Discovery of the year»", mai spune Editura Polirom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici