România participă la Salonul de carte de la Paris

Nicolae Manolescu şi Eugen Negrici, care au lansat anul trecut "Istoria critică a literaturii române", respectiv "Iluziile literaturii române", vor participa la Salonul de carte de la Paris (13 - 18 martie), la o masă rotundă dedicată apariţiei celor două volume, anunţă ICR Paris.

Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului România participă la Salonul de carte de la Paris

Nicolae Manolescu (Imagine: Mediafax Foto)

Participarea României la Salonul de carte de la Paris, cea mai importantă manifestare de gen din Franţa, este organizată de Institutul Cultural Român (ICR) în colaborare cu Ministerul Culturii şi Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO.

În deschiderea evenimentului, pe 13 martie, va fi prezentată antologia bilingvă de poezie şi proză românească "Des soleils différents", publicată anul trecut la editura l'Inventaire.

Volumul cuprinde fragmente din opera a 14 scriitori români: Gabriela Adameşteanu, Ştefan Agopian, Linda Maria Baros, Ruxandra Cesereanu, Rodica Drăghincescu, Letiţia Ilea, Florina Iliş, Doina Ioanid, Florin Lăzărescu, Dan Lungu, Simona Popescu, Lucian Dan Teodorovici, Florin Iaru şi Stelian Tănase.

Antologia a fost lansată în Franţa, în iunie 2008, în cadrul festivalului "Insolite Roumanie", desfăşurat, în perioada aprilie - iunie, în 40 de localităţi din regiunea Normandia. Scopul evenimentului a fost de a prezenta publicului francez un număr record de artişti români.

La prezentarea volumului la Salonul de Carte de la Paris vor participa Rodica Drăghincescu şi Linda Maria Baros, alături de Laurent Porée, directorul asociaţiei Balkans-Transit, organizatoarea evenimentului anual Printemps Balkanique, care, în 2008, a fost dedicat României, sub titulatura "Insolite Roumanie".

Poeţii Nicolae Prelipceanu şi Florin Iaru vor citi din creaţiile lor, alături de câţiva poeţi francezi - traduşi recent în română -, pe 14 martie.

În aceeaşi zi, va mai avea loc şi prezentarea ediţiei franceze a cărţii "Crase banalităţi metafizice/ Banalités métaphysiques", de Alexandru Dragomir, discipol al lui Heidegger.

Volumul a apărut anul trecut, la editura Humanitas, într-o ediţie îngrijită de Cătălin Partenie şi Gabriel Liiceanu, care semnează şi introducerea. Cartea a apărut, de asemenea, la editura franceză Vrin, în traducerea lui Michelle Dobré. La salon, cartea va fi prezentată de Cătălin Partenie şi Michelle Dobré.

Citeşte mai multe...

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici