România se bazează pe beletristică la Târgul de Carte de la Frankfurt

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a organizat standul care reprezintă România, în perioada 10 - 14 octombrie, la Târgul de Carte de la Frankfurt, Germania, considerat cel mai important eveniment internaţional dedicat profesioniştilor din industria editorială, arată un comunicat.

Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului România se bazează pe beletristică la Târgul de Carte de la Frankfurt

România se bazează pe beletristică la Târgul de Carte de la Frankfurt

O serie de evenimente la care vor participa scriitorii Gabriela Adameşteanu, Daniel Bănulescu, Radu Pavel Gheo, Robert Şerban, Jan Koneffke, Dana Grigorcea, Adriana Carcu, traducătorii Jan Cornelius, Ernest Wichner şi Georg Aescht, istoricul Adrian Majuru şi editori din lumea germanofonă sunt programate la standul naţional organizat de MCIN la Frankfurt.

Printre evenimentele editoriale pe care se bazează prestaţia românească la târgul de carte se numără apariţia în limba germană a romanului "Pădurea spânzuraţilor", de Liviu Rebreanu, în traducerea lui Georg Aescht, la editura austriacă Zsolnay.

Scriitorii Gabriela Adameşteanu şi Daniel Bănulescu vor prezenta publicului de la Frankfurt ediţiile în limba germană ale volumelor lor "Dimineaţă pierdută", respectiv "Republica Federală Daniel Bănulescu". De asemenea, scriitorii Robert Şerban, Traian Pop Traian şi Viorel Marineasa vor participa la dezbateri literare la standul Georgiei, ţara invitată de onoare a Târgului de Carte de la Frankfurt din acest an.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a colaborat pentru realizarea expoziţiei de la standul naţional cu editurile Aramis, Art, Cartier, Casa Radio, Corint, Curtea Veche, DPH, Hasefer, Humanitas, Humanitas Fiction, Institutul European, Litera, Frontiera, Minerva, Monitorul Oficial, Niculescu, Polirom, Editura Universităţii din Bucureşti, Editura Universităţii de Vest, Vivaldi şi Vremea.

La standul României vor fi expuse volumele câştigătoare ale concursului "Cele mai Frumoase Cărţi", ediţia 2018, un proiect iniţiat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură.

Seria de evenimente româneşti a debutat miercuri, cu "Moartea parafină", o întâlnire literară germano-georgiano-română, cu Dato Barbacadse, Irma Shiolasvilli, Nika Jorjaneli, Robert Şerban, Traian Pop Traian şi Horst Samson, la standul Georgiei, şi se va încheia duminică, la ora 13.00, cu o întâlnire literară germano-română "Varmia", cu Adriana Cârcu, Ondine Dietz, Barbara Zeizinger şi Marco Sagurna, la standul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici