Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, aceste melodii, după ce a primit mai multe reclamaţii privind cuvintele conţinute de aceste piese.
De exemplu, în cazul melodiei „Da, mamă”, o telespectatoare a transmis CNA o reclamaţie potrivit căreia piesa incită adolescenţii să consume alcool.
În ceea ce priveşte melodia „Cum ne noi” au fost reclamate „conotaţiile sexuale evidente” din versuri, iar, în cazul piesei „Fete din Balcani”, versurile care „sfidează decenţa”.
Membrii CNA au decis că în aceste cazuri nu se impune nicio măsură, fapt pentru care cele trei melodii pot fi difuzate în continuare de televiziuni şi radiouri.
În timpul discuţiilor, membrul CNA Valentin Jucan i-a întrebat pe colegii săi ce pot face, de exemplu, în cazul melodiei „Bun e vinul ghiurghiuliu”, a Mariei Tănase, având în vedere că, la rândul său, poate fi considerată că incită la consumul de alcool.
Membrul CNA Dorina Rusu a spus că, din punctul său de vedere, cele trei melodii reclamate ar trebui interzise de la difuzarea la TV şi radio, precizând însă că membrii CNA nu le pot interzice şi pe internet, acolo unde le ascultă adolescenţii.
„Nu facem decât să atragem atenţia. Prefer să le lăsăm aşa”, a spus şi membrul CNA Monica Gubernat.
La rândul său, membrul CNA Gabriel Tufeanu a spus că membrii Consiliului ar trebui să transmită măcar o recomandare în acest caz, însă, în cele din urmă, Consiliul nu a luat nicio decizie.
Pe de altă parte, membrul CNA Radu Herjeu a spus că sunt difuzate în prezent melodii, în limba engleză, care ar putea pune mai multe probleme decât cele trei care au fost reclamate la Consiliu.