Ruinele unei biserici demolate pentru a lăsa loc construcţiei Prefecturii Argeş, scoase la lumină

Ruinele vechii biserici Sfinţii Îngeri, care a aparţinut Schitului Buliga, şi care a fost demolată pentru a face loc construcţiei Prefecturii Argeş, au fost descoperite în timpul lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Muzeului Judeţean Argeş, în curtea interioară a instituţiei.

Urmărește
210 afișări
Imaginea articolului Ruinele unei biserici demolate pentru a lăsa loc construcţiei Prefecturii Argeş, scoase la lumină

Sursa Foto- Wikipedia Commons

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Argeş, au fost descoperite mai multe oseminte, atât mirene, cât şi ale călugărilor de la schit. Conducerea Consiliului Judeţean Argeş doreşte să conserve şi să pună în evidenţă acest ansamblu arheologic de mare importanţă istorică şi culturală, pentru a fi dat circuitului turistic.

„Ne dorim ca, pe lângă lucrările de consolidare şi conservare de la Muzeul Judeţean, să creştem expunerea întregului ansamblu, astfel încât să fie cât mai atractiv pentru vizitatori. Readucerea la suprafaţă a Schitului Buliga şi a bisericii Sfinţii Îngeri, chiar dacă deocamdată poate reprezenta un impediment în procesul lucrărilor de consolidare a Muzeului, o privim ca pe o oportunitate. De aceea aşteptăm finalizarea lucrărilor arheologice, apoi vrem să conservăm acest sit. Vom găsi şi sursele de finanţare necesare, sunt convins. Cred că va fi o atracţie pentru publicul vizitator mai ales că, din ceea ce am înţeles, în România nu mai avem nici o instituţie muzeală care să aibă aşa ceva în patrimoniu”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu.

În acest moment, specialiştii de la Muzeul Judeţean Argeş şi studenţii de la Universitatea din Piteşti, Facultatea de Istorie, desfăşoară o cercetare arheologică preventivă în curtea interioară a Muzeului Judeţean.

„Colegii mei au ajuns acum la al treizeci şi optulea schelet de călugăr identificat. Au fost găsite şi câteva monede din secolul XVI. Este un sit extrem de important. Această biserică a fost demolată pentru a lăsa loc Prefecturii şi este pentru prima dată când acest sit este scos la lumină şi cercetat din punct de vedere arheologic. Aşteptăm să finalizăm lucrările de consolidare a Muzeului şi conservăm acest sit pentru a le putea prezenta publicului vizitator", a subliniat managerul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici