- Home
- Cultură-Media
- MOSCOVA, (30.11.2014, 15:41)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia renunţă la planurile de limitare a numărului de filme străine difuzate în cinematografe
Parlamentul de la Moscova a renunţat la dezbaterile privind limitarea numărului de filme străine difuzate în cinematografele din Rusia, care prevedea ca acestea să nu depăşească 50% din peliculele proiectate, după ce Vladimir Putin s-a pronunţat împotriva acestei iniţiative.
Urmărește
115 afișări
Rusia renunţă la planurile de limitare a numărului de filme străine difuzate în cinematografe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, a anulat dezbaterile privind limitarea numărului de filme străine difuzate în sălile de cinema din Rusia, susţinând că ideea introducerii unei cote ar fi "de prisos". Decizia a venit la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin s-a pronunţat împotriva proiectului de lege, informează bbc.com.
Actul legislativ fusese introdus spre dezbatere la începutul anului, când relaţiile dintre Rusia şi Occident au început să se deterioreze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
"Astăzi, reglementarea proiecţiilor de filme prin introducerea unor cote privind filmele ruseşti sau străine ar fi de prisos", a declarat Leonid Levin, preşedintele comisiei Dumei. "Dacă va fi lansat un film rusesc bun, oamenii vor merge să îl vadă oricum", a mai spus politicianul rus.
Motion Picture Association of America, organizaţia americană care reprezintă interesele studiourilor cinematografice de la Hollywood şi care stabileşte ratingul filmelor americane (tipul de public căruia se adresează şi cui îi este interzis, n.r.), a salutat decizia Moscovei.
"Considerăm binevenite declaraţiile preşedintelui Putin. Ne bucurăm de mult timp de relaţii apropiate cu cineaştii ruşi şi suntem interesaţi cu toţii de o piaţă locală sănătoasă", a declarat, pentru Variety, Chris Marcich, preşedintele asociaţiei americane.
Proiectul de lege a fost introdus spre dezbatere în Duma de Stat în luna martie, de către Robert Schlegel, membru al Partidului Rusia Unită, formaţiunea politică a preşedintelui Vladimir Putin.
Schelegel a declarat că impunerea unei limite privind filmele străine ar atrage mai mulţi investitori în domeniul cinematografiei ruseşti şi ar permite guvernului de la Moscova să obţină venituri din investiţiile străine în acest domeniu.
Săptămâna trecută, Vladimir Putin a declarat că nu crede că ar fi corectă impunerea unei astfel de limitări.
"Nu ar fi corect să limităm accesul consumatorilor noştri când vine vorba despre produse pe care oamenii şi le doresc în general. Iar filmele fac parte din aceste produse importante", a spus preşedintele rus. "Americanii sunt oameni talentaţi şi de succes şi avem multe de învăţat de la ei", a mai spus Putin.
Impunerea unei limite ar fi afectat puternic studiourile de la Hollywood. Anul acesta, din cele 20 de filme cu cele mai mari încasări în cinematografele din Rusia, doar două pelicule au fost realizate în această ţară. Pe locul întâi în box office-ul din Rusia se află pelicula "Transfomers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction", cu încasări de 45,2 milioane de dolari.
Un proiect de lege anterior, discutat în 2013 de parlamentarii ruşi, care prevedea limitarea filmelor străine la doar 20% din numărul total de filme difuzate în cinematografe, a fost, de asemenea, respins.
Proiecţia de filme străine este limitată, în prezent, în China, unde, în 2012, guvernul a introdus o cotă de doar 34 de filme străine care pot fi difuzate pe an în cinematografe.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe