- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (30.07.2008, 10:14)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Salman Rushdie, în cursa pentru premiul Booker 2008
"The Enchantress of Florence", ultimul roman al scriitorului britanic Salman Rushdie, face parte din cele 13 opere preselecţionate pentru premiul Booker 2008, o distincţie literară care se acordă în Marea Britanie, echivalentul premiului francez Goncourt, au anunţat organizatorii.
Urmărește
24 afișări
Salman Rushdie, în cursa pentru premiul Booker 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Membrii juriului Man Booker sunt încântaţi de echilibrul geografic al acestei preselecţii, cu autori originari din Pakistan, India, Australia, Irlanda şi Marea Britanie", a declarat Michael Portillo, preşedintele juriului.
Pentru lista lungă a premiului Booker 2008, erau în cursă 112 romane. Lista scurtă cu cei cinci finalişti urmează să fie anunţată pe 9 septembrie, iar numele câştigătorului va fi dezvăluit pe 14 octombrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Autorul "Versetelor satanice" a primit deja acest premiu în 1981, pentru "Copiii din miez de noapte", o fabulă simbolică despre destinul copiilor născuţi în ziua independenţei Indiei şi a Pakistanului.
Acest roman a fost desemnat, în iulie, "Best of the Booker" - cea mai bună carte dintr-un număr de 41, câte au primit până în prezent premiul Booker.
Salman Rushdie, în vârstă de 61 de ani, înnobilat de regina Elizabeth a II-a în iunie 2007, şi autorul irlandez Joseph O'Neill, cu romanul "Netherland", au fost consideraţi favoriţi la câştigarea premiului de casele de pariuri britanice.
Salman Rushdie a debutat în 1975 şi a fost nominalizat la Booker Prize pentru cărţile "Ruşinea", "Versetele satanice" şi "Ultimul suspin al Maurului".
În 1981, a câştigat James Tait Black Memorial Prize pentru volumul "Copiii din miez de noapte", iar în 1984, în Franţa, a primit Premiul pentru cea mai bună carte străină, pentru "Ruşinea".
De asemenea, a fost distins, în 1988 şi 1995, cu Whitbread Novel Award, pentru "Versetele satanice" şi, respectiv, pentru "Ultimul suspin al Maurului".
În ziua de 14 februarie 1989, ayatollahul Khomeini a lansat, pe undele Radio Teheran, ordinul religios (fatwa) care îl condamna pe Rushdie la moarte, după ce acesta a publicat "Versetele satanice".
O fundaţie din Iran a oferit o recompensă de un milion de dolari pentru moartea lui Rushdie, suma fiind dublată în 1997.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe