- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.11.2009, 18:51)
Salman Rushdie va da autografe la Târgul de carte Gaudeamus
Scriitorul Salman Rushdie, care va fi prezent în România în perioada 23-26 noiembrie, va acorda autografe admiratorilor săi, pe 25 noiembrie, în prima zi a târgului de carte Gaudeamus din Capitală, informează editura Polirom.
Urmărește
116 afișări
Salman Rushdie va da autografe la Târgul de carte Gaudeamus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Salman Rushdie va sosi în România în după-amiaza zilei de 23 noiembrie.
Pe parcursul vizitei sale, scriitorul va participa la o serie de întâlniri cu cititorii şi presa, în cadrul unui program organizat de editura Polirom. Venirea în România a scriitorului Salman Rushdie include şi o scurtă vizită în Transilvania.
Pe 24 noiembrie, de la ora ora 19.00, Salman Rushdie se va întâlni cu admiratorii săi la Teatrul Odeon, unde va avea loc o lectură în limba engleză din "Seducătoarea din Florenţa", cel mai recent roman tradus în limba română în seria de autor dedicată de Polirom cunoscutului scriitor şi eseist britanic de descendenţă indiană, din cadrul colecţiei "Biblioteca Polirom".
Prezentatorul evenimentului va fi poetul Florin Iaru. Momentul literar va fi precedat de un film documentar despre Salman Rushdie, realizat de TVR Cultural, şi urmat de un concert unplugged susţinut de trupa Grimus. Accesul publicului la eveniment va fi liber, dar intrarea se va face pe baza unor tichete de acces, care vor putea fi procurate de la casa de bilete a Teatrului Odeon în ziua evenimentului.
În ziua următoare, pe 25 noiembrie, de la 18.00, scriitorul Salman Rushdie va acorda, pentru o perioadă de aproximativ două ore, autografe la Târgul Gaudeamus, care se va desfăşura în complexul Romexpo, între 25 şi 29 noiembrie.
Salman Rushdie s-a născut la Bombay (Mumbai), în 1947. La vârsta de 13 ani a plecat în Anglia, unde a studiat la prestigiosul King's College din Cambridge.
După absolvire, s-a mutat la Karachi, în Pakistan. După o slujbă de scurtă durată în televiziune, el s-a întors în Marea Britanie şi a început să îşi construiască o carieră de scriitor profesionist.
A debutat în 1975, cu "Grimus" (Polirom, 1998), dar romanul care l-a impus în lumea literară a fost "Copiii din miez de noapte" (1981, Polirom 2005, 2007 - distins cu premiul Booker, în 1981, şi Booker of Bookers, în 1993).
Au urmat:
"Ruşinea" (1983, Polirom 2001, 2008),
"Versetele satanice" (1988, Polirom 2007) - pentru care a fost condamnat la moarte, în Iran, de ayatollahul Khomeini, în 1989 -,
"Harun şi Marea de Poveşti" (1990, Polirom 2003, 2008),
"Ultimul suspin al Maurului" (1995, Polirom 2002),
"Pământul de sub tălpile ei" (1999, Polirom 2003, 2008),
"Furie" (2001),
"Shalimar, clovnul" (2005, Polirom 2006).
Pe lângă operele de ficţiune, la Polirom au mai apărut:
o culegere de eseuri, interviuri şi recenzii intitulată "Patrii imaginare" (1992, Polirom 2008),
volumul de povestiri "Orient, Occident" (1994, Polirom 2005, 2009) şi
o vastă antologie de texte eseistice şi memorialistice cu titlul "Dincolo de limite" (2002, Polirom 2006).
Lui Salman Rushdie i-a fost decernat, recent, titlul de Cavaler al Imperiului Britanic. Evenimentul a stârnit reacţii violente din partea lumii islamice, reactualizând resentimentele pricinuite de publicarea "Versetelor satanice".
"Copiii în miez de noapte", cel mai premiat roman al lui Salman Rushdie, este în curs de ecranizare. Scriitorul este implicat în scrierea scenariului şi, mai mult decât atât, va interpreta şi rolul unui personaj în acest film.
Polirom a tradus în limba română zece dintre romanele lui Salman Rushdie şi două volume de eseistică. Ultimul manuscris semnat Salman Rushdie, nepublicat încă în volum, "Luka and the Fire of Life", se află în curs de traducere în cadrul colecţiei "Biblioteca Polirom".
Salman Rushdie vizitează România la invitaţia editurii Polirom, transmisă acestuia prin intermediul actriţei Monica Bârlădeanu.
Citește pe www.zf.ro: Când ai ajuns la un salariu de 1.000 de euro pe lună, îţi poţi permite să fii suveranist, naţionalist, anti-Bruxelles, etc.
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Salman Rushdie vine în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert