- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.07.2010, 12:58)
- ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sam Haywood, surorile Labeque şi Sarah Chang concertează la Ateneul Român - VIDEO
Sam Haywood, surorile Katia şi Marielle Labeque şi Sarah Chang vor susţine trei recitaluri la Ateneul Român din Capitală, pe 25 septembrie, 27 octombrie şi, respectiv, 28 noiembrie.
Urmărește
143 afișări
Sam Haywood, surorile Labeque şi Sarah Chang concertează la Ateneul Român (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)
Sarah Chang, Katia şi Marielle Labeque şi Sam Haywood vor veni în România pentru a participa la evenimentele organizate sub deviza "Cruciada Culturii", mişcarea de promovare a valorilor artei iniţiată de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST.
În septembrie, octombrie şi noiembrie, iubitorii muzicii clasice vor putea să-i asculte pe Sam Haywood, surorile Labeque şi Sarah Chang în trei concerte la Ateneul Român din Capitală.
Astfel, pe 25 septembrie, pianistul Sam Haywood va aduce muzica lui Frédéric Chopin la Ateneul Român, în anul în care întreaga lume îl celebrează pe marele compozitor. După ce a impresionat publicul din întreaga lume alături de cunoscutul violonist Joshua Bell, Sam Haywood revine şi interpretează piese de pe cel mai recent album al său, înregistrate chiar la pianul Pleyel la care a cântat Frédéric Francois Chopin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
La vârsta de 13 ani, Sam Haywood a obţinut locul al doilea la concursul BBC Young Musician of the Year. A urmat prestigiosul premiu Isserlis înmânat lui Sam Haywood de Societatea Filarmonică Regală din Londra, dar şi o lungă perioadă de studiu la Viena, sub îndrumarea pianistului Paul Badura-Skoda. De-a lungul timpului, Sam Haywood a susţinut o serie de recitaluri pe pianul Pleyel care i-a aparţinut lui Frédéric Chopin. Artistul a compus şi o serie de lucrări scurte pentru pian, incluzând "Cântecul Pinguinilor", partitura care face parte din coloana sonora a filmului "Marşul pinguinilor".
În această toamnă, la Ateneul Român din Bucureşti vor veni şi surorile franceze Labeque, pentru un recital de pian la patru mâini. Katia şi Marielle Labeque vor cânta pe 27 octombrie, cu un dublu recital de pian la Ateneul Român. Recitalurile de pian cântate la patru mâini sunt cu atât mai speciale cu cât piesele alese sunt mai complexe. Surorile Labeque propun pentru recitalul de la Bucureşti un program cu piese ale compozitorilor Isaac Albeniz, Claude Debussy şi Maurice Ravel.
Pe de altă parte, Sarah Chang va aduce la Bucureşti un celebru concert de Johannes Brahms. După ce în luna februarie violonista a cântat în faţa publicului bucureştean, pe 28 noiembrie, Sarah Chang revine la Ateneul Român într-un concert de amplitudine, alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta dirijorului Emmanuel Villaume. Violonista a mai concertat în România şi la ediţiile din 2001 şi 2003 ale Festivalului Internaţional "George Enescu".
"Cruciada Culturii" a fost iniţiată la începutul anului 2010 de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST cu scopul de a scoate la lumină repere veritabile şi de a aduce la un loc oameni de cultură cu idei şi viziuni comune.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:05
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 11:44
Ţigări în valoare de 66.600 de lei, descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse