Cântăreaţa a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în urmă cu cinci ani.
Tatiana Stepa a venit în februarie la Spitalul Militar Central din Bucureşti, medicii constatând că boala era extinsă în organism.
În data de 4 august, ea a fost internată de urgenţă, pentru că boala afectase mai multe organe.
Tatiana a început să cânte încă de la grădiniţă. În copilărie, ea a urmat cursuri de balet, vioară şi pian. A studiat vioara opt ani, ca instrument principal. A absolvit "Liceul de Arhitectură" din Bucureşti, care a fost şi primul loc unde a auzit muzică folk.
Pentru că a studiat vioara mulţi ani, nu i-a fost greu să înveţe să cânte la chitară. În septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraş, a debutat în Cenaclul Flacăra, cu un cântec intitulat "Şi-am să-mi fac o doină", rămânând în componenţa cenaclului până în anul 1985.
Din 1992 şi până în anul 1996, Stepa a fost membră a Cenaclului "Totuşi Iubirea", participând la sute de spectacole.
După interdicţia din 1985 a Cenaclului Flacăra şi a ei ca artistă, a lucrat vreme de 11 ani în mina Lupeni, apoi, ca tehnoredactor de carte, la Bucureşti.
Din anul 1996 şi până în prezent, Tatiana Stepa a susţinut sute de spectacole pe majoritatea scenelor marilor oraşe din România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria.
A compus muzică atât pe versuri proprii, cât şi pe ale unor poeţi din literatura universală şi română: Federico García Lorca, Serghei Esenin, Adrian Păunescu, Lucian Blaga, Elena Farago.
Printre piesele sale cele mai cunoscute se numără "Copaci fără pădure", "Dă, Doamne, iarnă", "Galbenă gutuie", "Femeia de lut" etc.
Copaci fără pădure
Galbenă Gutuie
Femeia de lut