Sărbătoarea Muzicii, la Bucureşti, Braşov şi Timişoara, în ritmuri electro, pop, rock şi jazz

Sărbătoarea Muzicii, eveniment iniţiat în Franţa în anii '80 (Fête de la Musique) şi care are loc, pe 21 iunie, în oraşe din întreaga lume, prezintă, la Bucureşti, Timişoara şi Braşov, trupele Discoballs şi Brum Conspiracy în concert, Slowly Please şi un spectacol cu muzică, teatru şi dans.

Urmărește
147 afișări

Astfel, în Capitală, Institutul Francez invită muzicienii să susţină concerte la sediul său, pe parcursul zilei de luni, iar seara propune două concerte ale noii scene muzicale bucureştene: Discoballs şi Brum Conspiracy.

Discoballs - formată din Alexei (synth, sampler), Mizdan (chitară bass/ synth) şi Christian (tobe/ percuţie) - va prezenta un concert în care muzica electro se îmbină cu elemente de breakbeat şi drum & bass, dar şi un spectacol vizual deosebit.

La rândul lor, Brum Conspiracy reprezintă un proiect audio-vizual, lansat la începutul anului 2009, care creează prin muzică un echilibru între mai multe stiluri de jazz experimental şi sound-uri electro. Brum Conspiracy este format din tineri familiarizaţi deja cu scena muzicală românească: Piti, cunoscut şi ca baterist al trupei E.M.I.L., Cătălin, chitaristul care a colaborat mulţi ani cu trupa de alternativ Bumbapa, şi Cinty - VJ şi artist vizual.

La Timişoara, Sărbătoarea Muzicii va fi marcată de Centrul Cultural Francez, sâmbătă, în cadrul festivalului Bega Boulevard, prin concertul trupei franceze Slowly Please. Formată în urmă cu un an şi jumătate, la Nyort, trupa Slowly Please interpretează mai multe genuri - "gimmick pop impetuos, piano romantic-săltăreţ, rock-frenetic" - şi prezintă o varietate de influenţe,"de la Beethoven la David Guetta trecând prin Iggy Pop...", se arată în prezentarea Centrului Cultural Francez.

Organizată de Alianţa Franceză la Braşov, Sărbătoarea Muzicii va duce luni, la Centrul Cultural Reduta, o serie de concerte, susţinute de elevi ai Liceului de Muzică "Tudor Ciortea" - Corul Gymnasium, Eliza Solomon (canto), Roxana Ţintea (nai), Ansamblul de Jazz/ Muzică uşoară -, precum şi un spectacol de teatru-dans, "Tarara", susţinut de Trupa Mică Bucureşti a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).

Ziua de 21 iunie, a solstiţiului de vară, este şi Sărbătoarea Muzicii (Fête de la Musique), manifestare artistică lansată în Franţa în anul 1982 şi exportată apoi în toata lumea, începând cu 1985 - Anul European al Muzicii.

În mai puţin de 15 ani, această sărbătoare a fost preluată de peste 100 de ţări de pe cele cinci continente, ea devenind astfel un eveniment unic trăit simultan de milioane de oameni din întreaga lume. An de an, Sărbătoarea Muzicii promovează talentul, mobilizând muzicieni profesionişti şi amatori, care invadează străzile, pieţele, cafenelele, bisericile, cu dorinţa de a împărtăşi tuturor pasiunea lor pentru muzică. Cu această ocazie, sunt puse în valoare toate genurile muzicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici