Sassu: Vreau restructurarea televiziunii, nu o carieră politică

Alexandru Sasu, preşedintele-director general al SRTv, a declarat joi seara, în "Ediţie specială" la TVR 1, că a venit la conducerea televiziunii publice pentru a o restructura, nu pentru a-şi construi o carieră politică.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Sassu: Vreau restructurarea televiziunii, nu o carieră politică

Sassu: Vreau restructurarea televiziunii, nu o carieră politică

"Încă de la numirea în Consiliul de Administraţie, eu mi-am dat demisia din zona politică, deşi legea nu obligă, tocmai pentru că consider că acesta este spiritul acestei legi. Este nevoie de independenţă şi cred că primul gest care trebuie făcut este să ies din zona politică. Din acest moment nu mai sunt om politic (...) Am legături în zona politică, cu oameni din toate partidele. După 12 ani de Parlament, am prieteni în toate partidele", a declarat Alexandru Sassu, care a fost ales la conducerea TVR miercuri, de către Parlament, după o perioadă de interimat.

Sassu îşi doreşte să intervină din punct de vedere managerial în televiziunea publică şi să o restructureze, ceea ce nu implică neapărat şi concedieri la nivelul angajaţilor. Totodată, el precizează că nu o va da afară pe Rodica Culcer, directorul Direcţiei Ştiri.

El a vorbit şi despre încetarea colaborării angajaţilor TVR cu alte posturi de televiziune. "Astăzi (joi - n.r.) s-a găsit la Departamentul Ştiri grafică făcută pentru Kanal D. Colegi de-ai noştri lucrau pentru un canal concurent (...) Doamna Culcer nu are nevoie pentru presa scrisă de aprobarea Comitetului Director. Legea prevede doar colaborările cu instituţii de televiziune concurente (...) Ea trebuie să respecte Statutul ziaristului adoptat de televiziune", a explicat Sassu.

TVR a anunţat, joi, printr-un comunicat că doi angajaţi ai săi, Ştefan Lungu şi Tudor Dumitraşcu, vor fi cercetaţi disciplinar pentru încălcarea prevederilor interne şi a unor alineate din Legea 41/1994, pentru că au colaborat cu un alt post tv, fără acordul Comitetului Director al SRTv. Pe 29 august, Comitetul Director a decis "revocarea tuturor acordurilor anterioare date unor angajaţi ai SRTv de a colabora cu alte trusturi media şi sancţionarea pe viitor, conform legislaţiei în vigoare, a unor astfel de colaborări neautorizate".

În ceea ce priveşte Departamentul Ştiri al TVR, Sassu a subliniat că restructurarea lui va cădea în sarcina CA şi a Rodicăi Culcer. "Restructurare, în conformitate cu legea, se face de CA. Sigur că o restructurare făcută în afara departamentului respectiv este inoperantă", a precizat Sasu. El a explicat, totodată, că prezenţa consilierului său Mura Frânculescu la şedinţele de redacţie a fost o situaţie "temporară", pentru a avea o imagine obiectivă a Jurnalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici