- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.02.2013, 17:34)
- Alina Dan - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Schimbări în conducerea ICR: Doi directori ai direcţiilor externe au renunţat la funcţii
Ştefan Popescu, directorul general al Direcţiei de Cooperări Externe, şi Mihai Milca, director general al Direcţiei Reprezentanţe în Străinătate, au renunţat la funcţiile deţinute în cadrul Institutului Cultural Român, fiind înlocuiţi interimar cu Irina Cornişteanu, respectiv Ioana Drăgan.
Urmărește
1589 afișări
Schimbări în conducerea ICR: Doi directori ai direcţiilor externe au renunţat la funcţii (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
Schimbările din cele două direcţii ale Institutului Cultural Român (ICR) apar în contextul în care pregătirile pentru participarea României la Salonul de Carte de la Paris (22 - 25 martie), în calitate de ţară invitată de onoare, sunt în plină desfăşurare.
"Aşa cum am anunţat anterior, se pregăteau concursuri de titularizare pentru aceste posturi, care pot fi ocupate numai prin concurs. Persoanele care au ocupat până în prezent aceste posturi erau detaşate şi au spus că nu doresc să participe la concurs, ci că doresc să se titularizeze în alte instituţii", a explicat pentru MEDIAFAX preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
De asemenea, acesta a subliniat că persoanele numite în funcţiile de director al Direcţiei Generale a Cooperărilor Externe, respectiv director al Direcţiei Generale a Reprezentanţelor în Străinătate - Irina Cornişteanu şi Ioana Drăgan - ocupă interimar aceste posturi, până la finalizarea concursului de titularizare.
"Din câte ştiu eu, ambele doamne, Ioana Drăgan şi Irina Cornişteanu, doresc să participe la concursul de titularizare care urmează să se desfăşoare în perioada imediat următoare", a mai declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ICR.
Irina Cornişteanu, care ocupă postul de director general al Direcţiei Generale de Cooperări Externe, a fost director Cooperări Interne şi Filiale în cadrul Institutului Cultural Român. Este soţia actorului Silviu Biriş şi fiica regizorului Mircea Cornişteanu, în prezent director al Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova. Irina Cornişteanu a jucat în filmul "Restul e tăcere", regizat de Nae Caranfil.
Ioana Drăgan a ocupat, până pe 7 februarie, funcţia de expert gradul I în Institutul Cultural Român. Ioana Drăgan ocupă funcţia de director general Direcţia Generală Reprezentanţe în Străinătate din 7 februarie, conform declaraţiei sale de avere actualizate şi postate pe site-ul ICR. S-a născut în Bucureşti, în 1969, este prozator, eseist, a fost realizator de emisiuni culturale la TVR. Din aprilie 2001 este doctor în filologie. Este căsătorită din anul 1995 cu scriitorul Cătălin Ţîrlea. Potrivit declaraţiei de avere, Ioana Drăgan deţine, împreună cu Cătălin Ţârlea, un teren şi un apartament în Voluntari şi două autoturisme Dacia. În anul fiscal precedent, a înregistrat venituri din activitatea jurnalistică prestată la SRTv şi din colaborări sau drepturi de autor, în valoare de 42.563 de lei.
Direcţia Generală a Reprezentanţelor în Străinătate se ocupă cu promovarea culturii şi civilizaţiei poporului român în lume, prin institutele culturale româneşti din străinătate. În acest sens, asigură coordonarea activităţii institutelor culturale româneşti din străinătate, cooperarea culturală în vederea extinderii reţelei institutelor culturale româneşti din străinătate, precum şi dezvoltarea unor proiecte strategice menite să creeze prestigiu şi o vizibilitate crescută şi pe termen lung culturii române în străinătate, în conformitate cu strategia şi obiectivele Institutului Cultural Român.
Direcţia Generală Reprezentanţe în Străinătate este condusă de un director general şi are în subordine Direcţia Programe (Serviciul Institute Culturale în Străinătate şi Serviciul Noi Institute) şi Serviciul Proiecte Strategice. Direcţia Generală a Reprezentanţelor în Străinătate se subordonează, din punct de vedere funcţional, secretarului general şi secretarului general adjunct. Activitatea de elaborare, evaluare şi implementare a proiectelor se realizează sub coordonarea unui vicepreşedinte desemnat de preşedintele ICR.
Direcţia Generală Cooperări Externe concepe şi derulează programe care sunt prezentate în străinătate şi în ţară şi a căror menire este de a răspunde priorităţilor de diplomaţie culturală. Direcţia Generală Cooperări Externe identifică oportunităţi de colaborare cu instituţii din ţară şi din străinătate, cu caracter public şi cu caracter privat, în scopul iniţierii unor programe internaţionale specifice pentru promovarea valorilor culturii române în străinătate şi în ţară. Direcţia Generală Cooperări Externe are drept obiective generale deschiderea către diferite culturi ale lumii şi receptarea acestora în spaţiul românesc; dialogul şi colaborarea între personalităţile şi comunităţile culturale şi ştiinţifice româneşti cu parteneri din străinătate; dialogul şi colaborarea între personalităţile şi comunităţile culturale şi ştiinţifice româneşti cu parteneri din Europa, cele două Americi, Africa şi Asia; încurajarea cooperării culturale, educaţionale şi ştiinţifice din România şi alte ţări.
În acelaşi timp, Direcţia Generală colaborează cu Ministerul Afacerilor Externe, cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional la organizarea de manifestări cultural-artistice pentru marcarea unor momente importante de politică externă sau pentru asigurarea unei prezenţe culturale româneşti în străinătate, precum şi pentru organizarea unor evenimente de impact pe teritoriul României.
Conducerea Institutului Cultural Român s-a schimbat pe 11 septembrie 2012, odată cu numirea lui Andrei Marga în funcţia de preşedinte al instituţiei, după demisia lui Horia-Roman Patapievici.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele