Secretarul general al Reporters Sans Frontieres, reţinut de poliţie

Robert Ménard, secretarul general al organizaţiei Reporters Sans Frontieres (RSF), a fost reţinut, luni, pe Champs-Elysées, în timp ce lua parte la un protest împotriva prezenţei preşedintelui sirian Bashar al-Assad la tribuna prezidenţială şi a regimului din Siria, informează site-ul TF1.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al Reporters Sans Frontieres, reţinut de poliţie

Secretarul general al RSF, reţinut de poliţie în timpul defilării de Ziua Franţei (Imagine: www.denistouret.net)

Menard a fost reţinut împreună cu zeci de militanţi ai RSF care scandau sloganuri precum "Libertate în Siria".

Potrivit cotidianului Journal du Dimanche, Robert Ménard şi militanţii reţinuţi au fost conduşi la poliţie".

"Nu suntem împotriva prezenţei lui Bashar al-Assad la Paris, ci împotriva primirii acestuia la tribuna prezidenţială" la Ziua Franţei, a declarat Vincent Brossel, responsabil al biroului Asia-Pacific al RSF.

"Este vorba de 14 iulie, de căderea Bastiliei, simbol al luptei împotriva regimului autoritar şi regăsim aici unul dintre cei mai duri dictatori din Orientul Mijlociu, la tribuna prezidenţială, sărbătorind ca un democrat", a spus el, înainte de a fi, la rândul său, reţinut de poliţie.

Potrivit sursei citate, membrii RSF, care au fost însoţiţi la manifestaţie de câţiva opozanţi ai regimului de la Damasc, voiau să desfăşoare o banderolă în timpul defilării de 14 iulie, pentru "a apăra jurnaliştii şi bloggerii arestaţi în Siria".

RSF şi mediatizatul fondator al organizaţiei, Robert Ménard, s-au făcut remarcaţi, la finele lui martie, prin faptul că au reuşit să perturbe ceremonia de aprindere a flăcării olimpice în Grecia, punctul de plecare al unei serii de acţiuni împotriva regimului chinez şi a prezenţei şefilor de stat la Beijing, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Duminică, preşedintele al-Assad a a ironizat, la postul de radio France Inter, criticile unor militari şi ale unor apărători ai drepturilor omului, pe care le-a calificat de "tapaj" franco-francez fără importanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici