Semnificaţii istorice pentru 7 februarie

1777 - S-a născut, la Goleşti, în Argeş, Dinicu Golescu, cărturar şi memorialist . A înfiinţat în 1826, pe moşia sa din Goleşti, o şcoală în care puteau învăţa gratuit tineri indiferent de categoria socială din care făceau parte. A fost membru fondator al Societăţii literare (1827) şi a contribuit activ la apariţia primului ziar în limba română, "Curierul românesc" (m. 5 octombrie 1830).

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru 7 februarie

Semnificaţii istorice pentru 7 februarie

1522 - S-a încheiat Tratatul de la Bruxelles, în urma căruia Habsburgii s-au împărţit în ramurile austriacă şi spaniolă.


1550 - Giovanni Maria del Monte a fost ales Papă sub numele de Papa Iuliu al III-lea.


1613 - Mihail Romanov a devenit ţar al Rusiei.


1812- S-a născut scriitorul englez Charles Dickens: "Marile speranţe", "David Copperfield", "Oliver Twist", "Prietenul nostru comun", "Colind de Crăciun" (m. 9 iunie 1870).


1894 - A încetat din viaţă Antoine-Joseph Sax, inventatorul saxofonului.


1906 - S-a născut Oleg Konstantinovici Antonov, constructor de avioane, renumit pentru construcţia avioanelor de tip AN-10, AN-24, AN-22, AN-12 (m. 4 aprilie 1984).


1914 - Charlie Chaplin a debutat cu rolul care l-a făcut celebru în întreaga lume, micul Vagabond, în pelicula "Kid Auto Races in Venice".


1969 - Yasser Arafat devine liderul Organizaţiei de Eliberare a Palestinei.


1971 - Elveţia acceptă dreptul femeilor de a vota.


1992 - A avut loc semnarea Tratatului de la Maastricht care a tranformat Comunitatea Economică Europeană în Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici