- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.05.2017, 00:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Semnificaţii istorice pentru data de 27 aprilie
În 1521, a murit exploratorul portughez Fernando de Magellan (n. 1480). A fost primul care a navigat spre vest pornind din Europa pentru a ajunge în Asia, primul european care a navigat în Oceanul Pacific şi primul care a condus o expediţie în jurul lumii.
Urmărește
216 afișări
Semnificaţii istorice pentru data de 27 aprilie
1522 - Bătălia de la Bicacca: Carol I şi Papa Adrian al VI-lea au învins Franţa.
1791 - S-a născut Samuel Morse, inventatorul telegrafului şi al alfabetului Morse(m. 2 aprilie 1872)
1820 - S-a născut filosoful britanic Herbert Spencer, autor al "The Principles Of Psychology", "The Principles Of Sociology" şi "The Man Versus The State" (m. 8 dec. 1903)
1872 - A murit Ion Heliade Rădulescu, scriitor şi om politic român. A fost membru fondator al Academiei Române şi primul său preşedinte. A fost implicat în evenimentele de la 1848. (n. 6 ianuarie 1802)
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
1882 - S-a născut Nicolae Bălan, Mitropolit al Ardealului. (m. 6 august 1955)
1899 - S-a născut creatorul de desene animate Walter Lantz, creatorul ciocănitorii Woody. (m. 1994)
1927 - S-a născut Coretta King, judecător american, soţia lui Martin Luther King (m. 2006)
1931 - George Enescu a terminat orchestraţia operei "Oedip", creaţie pe care a dedicat-o Mariei Rosetti-Tescanu.
1941 - La solicitarea lui Iuliu Maniu, ca reprezentant al "opoziţiei unite" a PNŢ-PNL, a avut loc o întrevedere cu reprezentanţii guvernelor englez şi american, prilej cu care s-au stabilit mijloace de legătură şi comunicare în situaţia întreruperii relaţiilor diplomatice. Iuliu Maniu a cerut, între altele, să se garanteze anularea dictatului de la Viena şi graniţele României din 1938 şi să recunoască "opoziţia unită" drept reprezentant legitim al României. În răspunsul lor, cele două guverne se eschivau să garanteze frontierele româno-sovietică şi româno-bulgară dinainte de 1940.
1941 - Armata germană ocupă Atena şi regiunea Peloponez.
1945 - S-a născut dramaturgul american August Wilson (Frederick August Kittel). A devenit celebru datorită pieselor sale "Barriers", din anul 1985 şi "The piano lesson", din anul 1986, care i-au adus câte un premiu Pulitzer. (m. 2 octombrie 2005).
1946 - Pe o navă comercială a fost instalat pentru prima dată un radar.
1950 - A murit poetul şi prozatorul Horia Bonciu, autor al volumelor de poezii "Lada cu nuci", romanele "Bagaj", "Pensiunea doamnei Pipersberg" (n. 19 mai 1893)
1953 - A murit, în detenţie, în lagărul de la Sighetu Marmaţiei, Gheorghe Brătianu, istoric şi om politic, preşedinte al Partidului Naţional Liberal - Gh. Brătianu. (n. 3 feb. 1898)
1972 - A fost inaugurat Muzeul "Curtea Veche" de la Palatul Voievodal Bucureşti.
1978 - Ziua Revoluţiei în Afganistan. Preşedintele Sardar Mohammed Daoud a fost răsturnat de la putere şi asasinat de rebelii procomunişti.
1990 - Se reintroduce tricolorul roşu-galben-albastru ca drapel de stat în Republica Moldova.
1993 - A avut loc festivitatea de deschidere oficială a activităţii Consulatului onorific al României de la Anvers (Belgia), prima instituţie de acest gen deschisă de România într-o ţară europeană după cele de-al doilea război mondial.
1994 - Ziua Libertăţii în Africa de Sud. Au avut loc primele alegeri multirasiale din Africa de Sud.
2007 - Simona Constantinescu, actriţă a teatrului orădean, care a interpretat pe scenă peste 150 de personaje, a murit. Simona Constantinescu a jucat, printre altele, în "Play Strindberg""de Friedrich Dürrenmatt, "Pescăruşul" de A.P.Cehov, "Tartuffe" de Moliere, "Macbeth" de William Shakespeare, "Steaua fără nume" de Mihail Sebastian, "Pygmalion" de G.B.Shaw. (n. decembrie 1929)
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe