- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.03.2014, 00:05)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Semnificaţii istorice pentru ziua de 11 martie
În 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 loveşte Japonia, provocând un tsunami devastator care a ras de pe faţa pământului localităţi întregi. Centrala nucleară de la Fukushima este lovită, ducând la un dezastru de proporţii.
Urmărește
879 afișări
Semnificaţii istorice pentru ziua de 11 martie
1291 - Este atestată prima menţiune documentară privind participarea românilor la Dieta specială convocată de regele ungar Andrei al III-lea, la Alba Iulia.
1513 - A fost ales Papă Leon al X-lea (laic Giovanni de Medici, fiul lui Lorenzo Magnificul, ducele Florenţei şi protector al artelor). Papa Leon a ocupat Scaunul pontifical între anii 1513 şi 1521.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
1544 - S-a născut poetul Torquatto Tasso (m. 1595).
1818 - Este publicat romanul Frankenstein de Mary Shelley.
1851 - A avut loc, la Teatrul Fenice din Veneţia, premiera operei "Rigoletto", de Giuseppe Verdi.
1861 - A fost adoptată Constituţia Confederaţiei Statelor Americane, cele zece state sudice care s-au separat de nordul aboliţionist. Războiul de secesiune a durat între anii 1861 şi 1865.
1871 - A fost format un Guvern conservator, sub conducerea lui Lascăr Catargiu, care se va menţine pînă în 1976 ("guvernarea autoritară conservatoare").
1879 - S-a născut Dumitru Caracostea, critic, istoric literar şi folclorist, iniţiator al cercetărilor morfologico-geografice în domeniul creaţiei populare (m. 1964).
1908 - A încetat din viaţă scriitorul Edmondo de Amicis ("Cuore - inimă de copil") (n. 31 octombrie 1846)
1918 - Moscova devine capitala Rusiei Sovietice
1921 - Se naşte compozitorul Astor Piazzolla (m.1992)
1935 - Hermann Goering crează Lufftwafe, trupele aeriene ale celui de al III-lea Reich.
1955 - A încetat din viaţă Sir Alexander Fleming, bacteriolog englez, descoperitorul penicilinei (n. 6 august 1881)
1965 - A încetat din viaţă regizorul Ion Şahighian (n. 1897).
1974 - Erupţia vulcanului Etna din Sicilia.
1985 - Mihail S. Gorbaciov devine Secretar General al CC al PCUS. Politica sa de reforme ("perestroika" şi "glasnost") a reprezentat începutul deschiderii spre dialog a URSS.
1990 - Lituania şi-a proclamat independenţa, fiind primul stat care părăseşte Uniunea Sovietică.
1990 - Prin alegerea ca preşedinte a lui Patricio Aylwin încetează dictatura generalului chilian Augusto Pinochet, care a condus ţara din 1974.
1990 - A fost adoptată "Proclamaţia de la Timişoara". Punctul 8 cerea interzicerea prin Legea electorală, pentru primele trei legislaturi consecutive, a dreptului la candidatură al foştilor lideri comunişti sau a ofiţerilor de Securitate.
2003 - Este fondat Tribunalul Penal Internaţional la Haga.
2004 - A avut loc, la Madrid, un puternic atentat terorist, soldat cu un număr impresionant de victime: 200 de oameni au murit, printre ei aflîndu-se şi 16 români.
2006 - A încetat din viaţă Slobodan Miloşevici, fostul preşedinte iugoslav, care era bolnav de inimă, a murit în celula sa din închisoarea TPI.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe