Semnificaţii istorice pentru ziua de 26 iulie

La data de 26 iulie 1721, s-a născut Samuel von Brukenthal, om politic german din Transilvania, colecţionar de artă. Palatul lui din Sibiu, azi Muzeul "Brukenthal", adăposteşte colecţia sa de artă (m. 1803).

Urmărește
636 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 26 iulie

Semnificaţii istorice pentru ziua de 26 iulie (Imagine: HEPTA)

1324 - Basarab I, voievodul Ţării Româneşti (1310-1352) a fost numit, într-un act emis de Cancelaria maghiară, "voievodul nostru transalpin". Basarab a acceptat suzeranitatea regelui Ungariei, fiind recunoscut stăpânitor efectiv al Banatului de Severin.


1741 - A fost descoperită Peninsula Alaska de către exploratori ruşi.


1788 - New York a ratificat Constituţia Statelor Unite şi a devenit al 11-lea stat al SUA.


1856 - S-a născut dramaturgul şi eseistul britanic George Bernard Shaw, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în anul 1925. (m. 2 noiembrie 1950)


1875 - S-a născut Carl Gustav Jung, medic, psiholog şi psihiatru, fondatorul psihologiei analitice. A colaborat cu Sigmund Freud, fiind atras in special de cercetările acestuia legate de isterie şi de vise.


1916 - A încetat din viaţă chimistul Nicolae Teclu, care a inventat un arzător cu mecanism de reglare a raportului dintre aer şi gaz. (n. 18 octombrie 1839)


1921 - A intrat în vigoare Tratatul de pace de la Trianon, încheiat între Puterile Aliate şi Ungaria, care marca recunoaşterea pe plan internaţional a unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.


1952 - A încetat din viaţă Eva Duarte de Peron, soţia preşedintelui Argentinian Juan Peron. (n. 7 mai 1919)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici