- Home
- Cultură-Media
- (09.06.2011, 00:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Semnificaţii istorice pentru ziua de 9 iunie
1912 - A încetat din viaţă, la Berlin, scriitorul Ion Luca Caragiale. A înfiinţat revista umoristică Moftul român, în 1889. (n. 1 februarie 1852)
Urmărește
961 afișări
Semnificaţii istorice pentru ziua de 9 iunie (Imagine: www.wikipedia.org)
1781 - S-a născut inginerul George Stephenson care a construit prima cale ferată publică ce utiliza locomotive cu abur. (d. august 1848)
1919 - Au fost stabilite relaţii diplomatice la nivel de legaţie între România şi Polonia. 1923 - România a semnat un Protocol de adeziune la Convenţia şi Statutul asupra regimului căilor navigabile de interes naţional, semnate la Barcelona, la data de 20 aprilie 1920, cu rezerva ca principiile Convenţiei să nu contravină statutul internaţional al Dunării, elaborat pe baza art. 349 al Tratatului de la Versailles din 28 iunie 1919.
1934 - România şi U.R.S.S au reluat relaţiile diplomatice, întrerupte unilateral de către Rusia la 31 decembrie 1917.
1949 - Şi-a început activitatea "Societatea de ştiinte istorice şi filologice din România".
1990 - S-a întrunit Parlamentul României rezultat în urma alegerilor de la 20 mai.
1997 - Camerele reunite ale Parlamentului au aprobat un proiect de hotărîre care prevedea participarea României la constituirea Rezervei Strategice pentru Forţa de Stabilizare din Bosnia-Herţegovina (SFOR), participare solicitată de preşedintele României printr-o scrisoare adresată forului legislativ.
1997 - Regele Mihai şi-a reluat turneul european consacrat sprijinirii integrării României în NATO, din primul val, printr-o vizită de cinci zile în Spania.
1997 - Miniştrii de Externe din cele şapte state participante la Iniţiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI), printre care şi România, s-au reunit la Salonic, în cadrul celei de-a doua întîlniri a SECI
2004 - PSD a obţinut la nivel naţional 37,4% din mandatele de consilieri locali, urmat de PNL - 17,6% şi PD - 15%. În clasament urmează PRM - 7,1%, UDMR- 6,3%, PUR - 6,1%. Alianţa Dreptate şi Adevăr a obţinut 0,15% din totalul mandatelor. Mandatele au fost atribuite după ce s-a înregistrat următoarea situaţie a voturilor: PSD 31,8%, PNL - 16,6%, PD - 13,9%, PRM - 7,7%, PUR 6,5%, UDMR - 5,4%.
2007 - Consiliul de Coordonare a Uniunii şi Consiliul Reprezentanţiilor Unionali ai UDMR l-au ales, în funcţia de preşedinte executiv al Uniunii pe deputatul Kelemen Hunor, în locul lui Takacs Csaba.
2008 - Procurorii anticorupţie i-au deferit justiţiei pe foştii miniştri ai Agriculturii, Traian Decebal Remeş şi Ioan Avram Mureşan, acuzaţi de favorizarea unei firme pentru câştigarea unei licitaţii, în schimbul unui autoturism de lux, produse alimentare şi a 15.000 de euro.
2010 - Camera Deputaţilor a adoptat o iniţiativă legislativă prin care se impune colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice. Propunerea legislativă a fost respinsă anterior de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe