- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.06.2013, 14:05)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatorii propun ca societăţile cu datorii reeşalonate la stat să poată cere licenţe radio-TV
Senatorii din Comisia pentru cultură propun ca şi societăţile care au datorii reeşalonate la bugetul de stat să poată solicita licenţe audiovizuale, ei adoptând, marţi, un amendament la OUG 25/2013 pentru modificarea Legii audiovizualului.
Urmărește
89 afișări
Senatorii propun ca societăţile cu datorii reeşalonate la stat să poată cere licenţe radio-TV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Această prevedere a fost adăugată celei care preciza obligativitatea pentru solicitanţi de a depune certificate fiscale din care să rezulte că, la data solicitării licenţei audiovizuale, societatea care solicită acordarea sau modificarea licenţei nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat.
Membrii comisiei senatoriale şi-au însuşit, în rest, punctul de vedere al deputaţilor în ceea ce priveşte conţinutul proiectului de lege.
Solicitanţii au obligaţia să depună declaraţiile notariale, emise la momentul solicitării sau modificării licenţei audiovizuale, prin care societatea comercială care solicită acordarea sau modificarea licenţei, precum şi fiecare asociat sau acţionar care deţine o cotă mai mare de 20% din capitalul social ori din drepturile de vot ale unei societăţi titulare de licenţă audiovizuală declară pe propria răspundere dacă este investitor sau acţionar direct ori indirect la alte societăţi comerciale de comunicaţie audiovizuală, cu precizarea procentului deţinut din capitalul social al acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Procedura şi condiţiile de modificare a licenţei audiovizuale se stabilesc prin decizie a Consiliului.
Potrivit proiectului de modificare a Legii audiovizualului, spoturile publicitare şi de teleshopping izolate, altele decât cele difuzate în cadrul transmisiilor sportive, nu trebuie să depăşească 10 secunde.
Pot fi difuzate, potrivit acestui proiect de act normativ, maximum trei spoturi de repriză, respectiv maximum 6 spoturi pe transmisie sportivă, în cadrul competiţiilor care nu presupun organizarea acestora pe reprize.
Respectivele spoturi trebuie să fie însoţite pe toată durata difuzării de un marcaj cât mai vizibil, constând în majuscula "P" încadrată într-un cerc cu suprafaţa transparentă, cu dimensiunea de minimum 30 de puncte în format SD - definiţie standard -, respectiv 60 de puncte în format HD - înaltă definiţie - amplasat în partea din dreapta jos a ecranului.
Spoturile publicitare şi de teleshopping izolate, altele decât cele difuzate în cadrul transmisiilor sportive, constituie o excepţie şi pot fi difuzate în orice interval orar, dar nu mai mult de 5 spoturi publicitare şi de teleshopping izolate pe zi şi în intervalul orar 23.00 - 6.00, în cazul publicităţii pentru băuturi spirtoase.
În textul proiectului, beneficiarii finali ai publicităţii televizate sunt definiţi ca persoanele juridice publice sau private ori persoanele fizice a căror activitate comercială, ramură de activitate, meserie sau profesie sunt promovate prin mesajul publicitar difuzat în cadrul publicităţii televizate, pentru a promova furnizarea de bunuri şi servicii, inclusiv bunuri imobiliare, drepturi şi obligaţii.
Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, care este forul decizional.
Citeşte şi:
Comisia de cultură avizează, în forma propusă de Guvern, OUG de modificare a Legii audiovizualului
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta