- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (24.10.2016, 13:28)
- Anca Olteanu
Senatul SUA va examina oferta de preluare a Time Warner de către AT&T, în condiţiile în care implicaţiile fuziunii nu sunt clare
Oficialii americani şi ambii candidaţi la alegerile prezidenţiale au ridicat întrebări în legătură cu oferta companiei de telecomunicaţii AT&T de cumpărare a Time Warner; o subcomisie din Senat responsabilă de supravegherea antitrust urmând să facă o audiere în noiembrie, potrivit BBC.
Urmărește
370 afișări
Senatul SUA va examina oferta de preluare a Time Warner de către AT&T
Gigantul telecom AT&T, al treilea mare distribuitor de semnal prin cablu din Statele Unite, intenţionează să plătească 85,4 miliarde de dolari pentru compania Time Warner, care deţine CNN şi HBO. Cea mai mare fuziune anunţată anul acesta va îmbina reţeaua de distribuţie AT&T, care include 130 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă şi 25 de milioane de abonaţi ai canalelor de televiziune, cu conţinutul canalelor HBO, Cartoon Network şi CNN.
Senatorul republican Mike Less, care supervizează subcomisia antitrust, susţine că acordul ar putea ridica probleme concurenţiale importante, care „vor fi examinate atent”. Însă Randall Stephenson, directorul executiv al AT&T, crede că supraveghetorii vor aproba înţelegerea.
Avocata specializată pe competiţie Amanda Wait, reprezentantul firmei Hunton & Williams din Washington, susţine că implicaţiile fuziunii nu sunt clare. Subcomisia antitrust va trebui să analizeze modul în care acest acord va schimba interesele companiei AT&T, dacă aceasta va opri difuzarea serialului Urzeala Tronurilor către alţi furnizori de cablu sau dacă va favoriza propriul conţinut în detrimentul celorlalte, conform declaraţiei pentru postul de radio BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Brian Fallon, unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale, a spus că sunt numeroase întrebări care necesită un răspuns, iar supraveghetorii trebuie să cerceteze mai multe aspecte ale acordului, urmând ca alte informaţii să fie prezentate înainte să se ajungă la o concluzie.
Donald Trump, candidatul republican, a susţinut că el nu aprobă fuziunea din cauză că „este prea multă putere concentrată în mâinile a prea puţini”.
Preşedintele Statelor Unite nu ia decizia finală în astfel de cazuri, ci Departamentul de Justiţie, care poate aproba, bloca sau pune anumite condiţii asupra fuziunii.
Solicitările către supraveghetorii antitrust s-au intensificat în ultima vreme, în contextul în care Administraţia Obama a refuzat mai multe înţelegeri importante, printre care alianţele între AT&T şi T-Mobile, Sprint şi T-Mobile, Halliburton şi Baker Hughes, Pfizer şi Allergan, notează CNN.
Totuşi, Administraţia Obama a fost mult mai deschisă fuziunilor, în comparaţie cu Administraţia Clinton. Mai mult, Hillary Clinton şi-a exprimat îndoieli în legătură cu modul în care Administraţia Obama a abordat fuziunile.
În octombrie 2015, într-un articol pentru publicaţia Quartz, Hillary Clinton promitea să întărească opţiunile de reglementare antitrust pentru Departamentul de Justiţie şi Comisia Federală pentru Comerţ - dacă va fi aleasă.
Citeşte şi: Tranzacţie spectaculoasă în piaţa media mondială: Gigantul telecom AT&T a ajuns la un acord pentru preluarea Time Warner. Preţul estimat, 85,4 miliarde de dolari
Citeşte şi: Filmul „Două lozuri” de Paul Negoescu, la Săptămânile Filmului European din Bosnia şi Herţegovina - FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Omul lui Dumnezeu care a căzut în propria lui groapă. Nea Vasile de la Mârşa şi secretul vieţii de 80 de ani - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe