- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (15.02.2010, 16:25)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Serialele de televiziune induc publicul în eroare
Deşi echipele de medici din serialele de televiziune cu specific medical, precum "Spitalul de urgenţă" şi "Dr. House", rezolvă aproape întotdeauna urgenţele medicale, în aproape jumătate din cazurile prezentate personalul procedează greşit, potrivit unui studiu canadian.
Urmărește
48 afișări
Serialele de televiziune induc publicul în eroare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii de la Universitatea Dalhousie din Halifax (Canada) au analizat cu atenţie mai multe episoade din serialele de televiziune "Anatomia lui Grey", "Dr. House", "Private Practice/ Clinica" şi "Spitalul de urgenţă", pentru a verifica dacă aceste producţii cu specific medical au cu adevărat un rol educativ asupra publicului în ceea ce priveşte măsurile de prim ajutor acordate în momentul declanşării crizelor medicale.
În timpul celor 327 de episoade analizate, cercetătorii canadieni au constatat declanşarea a 59 de astfel de crize, dintre care 51 au avut loc în spital. Aproape toate măsurile de prim ajutor au fost acordate de personalul specializat - medici şi surori medicale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Însă acest studiu a descoperit şi practici incorecte - precum imobilizarea pacientului, stoparea mişcărilor involuntare ale acestuia sau introducerea unor obiecte diverse în gura pacientului - apărând în 25 din cazuri, reprezentând 46% din totalul crizelor prezentate.
Managementul măsurilor de prim ajutor a fost necorespunzător în 17 cazuri (29%), iar caracterul de conformitate a normelor de prim ajutor nu a putut fi determinat în 15 situaţii (25%), potrivit acestui studiu.
Andrew Moeller, coordonatorul studiului, a declarat că serialele de televiziune reprezintă o metodă eficientă de educare a publicului, manifestându-şi îngrijorarea cu această ocazie, deoarece aceste filme au prezentat măsuri greşite de prim ajutor în aproape jumătate din cazuri.
Acest studiu va fi prezentat la conferinţa anuală a organizaţiei American Academy of Neurology, ce va avea loc în luna aprilie, în oraşul canadian Toronto.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe