- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (08.04.2014, 18:31)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Serialele originale pe internet, noul El Dorado al grupurilor media
Marile grupuri media au început să producă tot mai multe seriale originale difuzate pe internet, ambiţionându-se să rivalizeze cu producţiile posturilor de televiziune şi dorind să obţină aceleaşi încasări din publicitate ca şi acestea.
Urmărește
214 afișări
Serialele originale pe internet, noul El Dorado al grupurilor media (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Cel din urmă care s-a lansat în această cursă, grupul Yahoo!, caută scenarişti şi regizori de televiziune experimentaţi pentru a produce patru seriale de comedie, afirmă The Wall Street Journal. Bugetele de producţie ar fi cuprinse între 700.000 de dolari şi câteva milioane de dolari pentru fiecare episod, iar fiecare sezon va conţine 10 episoade.
Astfel de cifre amintesc de mijloacele financiare uriaşe adoptate anul trecut de platforma de conţinuturi video online Netflix pentru serialul cu tematică politică "House of Cards". Un buget evaluat la 100 milioane de dolari le-a permis producătorilor de la Netflix să angajeze în distribuţie vedete hollywoodiene şi să obţină mai multe premii importante, inclusiv un Glob de Aur pentru actriţa Robin Wright şi un premiu Primetime Emmy pentru regizorul David Fincher.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Site-urile de conţinuturi video la cerere, precum Netflix, se folosesc tot mai mult de aceste seriale originale pentru a se diferenţia de serviciile concurente.
Aceeaşi strategie a fost adoptată şi de rivalul său Hulu, dar şi de un nou venit în domeniu, Amazon, un uriaş din domeniul distribuţiei online.
Amazon are şi el propriul serial cu tematică politică - "Alpha House". Grupul american şi-a dublat săptămâna trecută numărul de proiecte în dezvoltare, aprobând şase noi programe, inclusiv un serial dramatic conceput de creatorul serialului "X-Files" Chris Carter ("The After") şi o comedie cu accente dramatice despre "sex, droguri şi muzică clasică", cu actorii Gael Garcia Bernal şi Malcolm McDowell ("Mozart in the jungle").
Un alt concurent nou intrat în "bătălia" programelor originale online este grupul informatic Microsoft.
Microsoft încearcă să sporească atractivitatea celui mai recent model al consolei sale de jocuri Xbox One prin intermediul unor funcţionalităţi multimedia. Microsoft a promis, la lansarea acesteia de anul trecut, un serial original ce va fi produs de Steven Spielberg şi va avea la bază jocul video "Halo".
Acelaşi grup a anunţat în această săptămână un alt serial ştiinţifico-fantastic, "Humas", coprodus alături de un post TV tradiţional, Channel 4, care îl va difuza în 2015 în Marea Britanie. Serialul va fi difuzat în America de Nord de platforma Xbox.
Divizia sa Xbox, "copleşită de interesul comunităţii creatorilor", şi-a dat acordul pentru un total de şase programe, iar alte trei sunt în etapa de dezvoltare.
Pentru a contracara aceste iniţiative şi avantajat de propriile studiouri cinematografice, grupul japonez Sony a confirmat la rândul său că va produce un serial original pentru propria sa consolă de joc, PlayStation.
În spatele acestui entuziasm manifestat de grupurile media faţă de programele originale online, miza are o componentă financiară evidentă şi a fost pe deplin evidenţiată de grupul internet AOL, care a anunţat că va produce patru seriale, inclusiv un documentar despre New York City Ballet, produs de Sarah Jessica Parker, o actriţă devenită celebră graţie rolului interpretat în serialul "Totul despre sex".
După părerea analiştilor, publicitatea este şi ea un obiectiv important pentru Yahoo!, care nu a renunţat la proiectul său de a-şi achiziţiona un site de conţinuturi video online, după ce a eşuat în tentativa de achiziţionare a platformei franceze DailyMotion, încercând să devină un concurent pentru YouTube, filiala grupului Google.
Google a obţinut, în 2013, în Statele Unite cea mai mare cotă (20,4%) din această piaţă, considerată extrem de promiţătoare, a publicităţii de pe site-urile video online, potrivit companiei de analize de marketing emarketer.
"Conţinuturi de calitate ar trebui să poată să capteze bugete (de publicitate) prevăzute pentru televiziune", au declarat la rândul lor reprezentanţii cabinetului de analize de piaţă Pivotal.
Acelaşi cabinet afirmă că, pentru a genera o creştere pe termen lung, aceste conţinuturi originale vor trebui "dezvoltate cu succes" şi "de mai multe ori".
În acelaşi timp, specialiştii se aşteaptă ca grupurile de televiziune tradiţionale să reacţioneze. Disney a început deja să se poziţioneze pe această piaţă, achiziţionând recent Maker Studios, un furnizor important de conţinuturi pentru posturile de pe YouTube.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe