- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (25.11.2014, 11:58)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Serialele şi actorii britanici, marii învingători la gala International Emmy Awards 2014
Serialele şi actorii britanici au câştigat trei trofee din şase nominalizări la gala International Emmy Awards 2014 şi au fost marii învingători ai acestui eveniment care recompensează excelenţa din producţiile TV realizate în afara Statelor Unite ale Americii, informează AFP.
Urmărește
327 afișări
Serialele şi actorii britanici, marii învingători la gala International Emmy Awards 2014 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Canada, Belgia, Suedia, Olanda, Germania şi Brazilia au câştigat fiecare un trofeu la acest eveniment, care a fost organizat luni seară, la New York.
Britanicii au obţinut un premiu International Emmy la categoria "cel mai bun serial-dramă", cu "Utopia", produsă de Dennis Kelly şi Marc Munden, dar şi premiul International Emmy pentru cel mai bun actor, atribuit lui Stephen Dillane, pentru rolul Karl Roebuck din serialul "Tunnel".
Britanicii, nominalizaţi la şase categorii, s-au impus şi la categoria "divertisment fără scenariu", cu programul "Educating Yorkshire", produs de David Brindley şi David Clews.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
La categoria "cea mai bună actriţă", britanica Olivia Colman, care o interpretează pe inspectoarea de poliţie Ellie Miller din serialul "Broadchurch", a fost învinsă de olandeza Bianca Krijgsman, care a fost premiată pentru rolul ei din serialul "Nieuwe Wereld".
Belgia s-a impus la categoria "cel mai bun serial-comedie", cu "Wat Als 2", de Tim Van Aelst şi Sofie Peeters, iar Germania a triumfat la categoria "cea mai bună miniserie TV", cu producţia "Unsere Mütter, Unsere Väter", de Heike Hempel şi Benjamin Benedict.
Canada, nominalizată la trei categorii, a câştigat un Emmy pentru cel mai bun program artistic, pentru "The Exhibition", de Damon Vignale şi Miho Yamamoto. Suedia a fost premiată la categoria "cel mai bun documentar", cu "Frihet bakom galler", de Maryam Ebrahimi.
Cea de-a 42-a gală International Emmy Awards, organizată într-un mare hotel newyorkez, a fost prezentată de actorul britanic Matt Lucas. Evenimentul recompensează în fiecare an excelenţa din producţiile de televiziune realizate în afara Statelor Unite. Însă, pentru prima oară, în acest an au fost premiate şi producţiile din Statele Unite realizate în limba spaniolă.
În această nouă categorie, "cel mai bun program difuzat în primetime realizat în altă limbă decât engleza", trofeul International Emmy a fost atribuit producţiei în limba spaniolă "El Senor de los cielos", realizată de Telemundo Studios/ Caracol TV.
Creatorul serialului "Mad Men" a primit un trofeu International Emmy onorific, la fel ca actorii Christina Hendricks şi John Slattery. CEO-ul grupului Globo, Roberto Irineu Marinho, a fost şi el recompensat cu un trofeu onorific.
În total, 19 ţări au fost nominalizate în acest an, cu 40 de selecţii în 10 categorii.
Ţările nominalizate au fost Africa de Sud, Germania, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Coreea de Sud, Franţa, Japonia, Germania, Filipine, Portugalia, Marea Britanie, Suedia, Turcia şi, pentru prima dată, Statele Unite, pentru producţii în limba spaniolă.
Brazilia, care primise cinci nominalizări, a câştigat un International Emmy la categoria "cea mai bună telenovelă", pentru producţia "Precious Pearl", de Thelma Guedes şi Amora Mautner.
International Academy of Television Art and Sciences, organizaţia care decernează aceste premii, este alcătuită din reprezentanţi ai marilor companii mass-media şi personalităţi din industria de divertisment din peste 50 de ţări.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe