- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (12.02.2016, 18:01)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Serie de monede cu "Micul Prinţ", pentru sărbătorirea celor 70 de ani de la publicarea în Franţa
Fundaţia "Micul Prinţ" va organiza, la 70 de ani de la publicarea romanului omonim al scriitorului Antoine de Saint-Exupéry, o serie de evenimente ce vor marca modernitatea şi atemporalitatea poveştii, inclusiv lansarea unei serii de monede.
Urmărește
454 afișări
Serie de monede cu "Micul Prinţ", pentru sărbătorirea celor 70 de ani de la publicarea în Franţa
Povestea "Micul Prinţ", publicată pentru prima dată în Franţa pe 6 aprilie 1946, la Editura Gallimard, s-a vândut în 14 milioane de exemplare în Franţa.
Pentru a sărbători 70 de ani de la publicare, Fundaţia Saint-Exupéry, ai cărei membri sunt descendenţii scriitorului francez, au programat, în primul rând, o lansare a unei serii de monede pe care este gravat personajul Micul Prinţ, ce vor face deliciul colecţionarilor, anunţă livreshebdo.fr.
Din luna martie a acestui an, Monetăria din Paris va difuza o colecţie de 24 de piese cu tema voiajului pe care îl face Micul Prinţ în poveste. Monedele se vor pune în vânzare la oficiile poştale de pe tot întinsul Franţei. Trei milioane de piese de colecţie vor fi puse în circulaţie pe toată perioada anului 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Encode susţine acţiunea lui Elon Musk împotriva transformării OpenAI într-o entitate profitabilă
-
Ion Cristoiu: Anticomunismul – între născociri şi realitate
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
Pe de altă parte, în primăvara acestui an, se va deschide un magazin, în întregime dedicat universului din povestea Micului Prinţ, în inima cartierului Latin din Paris. Primăria din al 5-lea arondisment al capitalei franceze va sărbători, de asemenea, aniversarea, prin găzduirea unei expoziţii timp de şase săptămâni, începând cu 1 aprilie 2016, ce va configura istoria acestei poveşti prin fragmente expuse din text, ediţii foarte vechi, machete, crochiuri şi obiecte personale ce i-au aparţinut lui Saint-Exupéry.
Tot cu ocazia aniversării celor 70 de ani de la publicare, vor apărea în colecţia "Literatură pentru copii" a Editurii Gallimard alte două ediţii din "Micul Prinţ". Una dintre ediţii va fi prezentată într-o cutie, alături de o reproducere după carnetul de desen al lui Antoine de Saint- Exupéry, şi va avea un tiraj de 30.000 de exemplare. Cealaltă ediţie, cu un tiraj de 13.500 de exemplare, va ieşi pe piaţa de carte ambalată într-un pachet de dimensiuni mici, ce va conţine alături de carte, o reproducere după manuscrisul original al poveştii, împreună cu o figurină cu efigia Micului Prinţ.
Volumul "Micul Prinţ", de Antoine de Saint-Exupéry, considerat un fenomen editorial planetar, a fost tradus în peste 250 de limbi şi a avut, de-a lungul timpului, 150 de milioane de copii vândute în toată lumea, conform liberation.fr.
Romanul "Micul Prinţ" a fost publicat pentru prima dată în 1943 în SUA, iar povestea sa, care are şi o dimensiune filosofică, a fost placul multor cititori - atât copii, cât şi adulţi - din lumea întreagă.
Romanul spune povestea unui pilot al cărui avion se prăbuşeşte în mijlocul deşertului Sahara. În timp ce încearcă să îşi repare avionul, pilotul se întâlneşte cu un băieţel care susţine că este un prinţ care a căzut pe Pământ de pe asteroidul său. Micul Prinţ îl ajută pe pilot spunându-i tot felul de poveşti despre locuitorii ciudaţi care locuiesc pe ceilalţi asteroizi din apropiere.
Publicat în limba engleză pe 6 aprilie 1943 şi în limba originală (franceză) pe 20 aprilie, la New York, de editura Reynal & Hitchcock, "Micul Prinţ" a aşteptat încheierea celui de-al Doilea Război Mondial pentru a fi lansat în Franţa, de editura Gallimard, în 1946, cu titlu postum.
Scriitorul Antoine de Saint-Exupéry a dispărut pe mare, în largul coastelor Marsiliei, pe 31 iulie 1944, în timpul unui zbor de observare, la vârsta de 44 de ani.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:00
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale