- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (24.03.2011, 15:19)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Serotonina, responsabilă pentru preferinţele sexuale - studiu
Serotonina, o substanţă chimică din creier, determină preferinţele sexuale ale şoarecilor, potrivit unor savanţi din China, al căror studiu a fost publicat în revista Nature, informează bbc.co.uk.
Urmărește
44 afișări
Masculii de şoareci al căror organism nu secretă serotonină îşi pierd apetitul sexual faţă de femele, au explicat autorii studiului.
Ei afirmă, totodată, că aceasta este pentru prima oară în istoria medicală când s-a dovedit faptul că o substanţă care are funcţia de neurotransmiţător joacă un rol important în stabilirea preferinţelor sexuale ale mamiferelor.
Cercetătorii au obţinut mai întâi şoareci masculi ale căror creiere nu reacţionau la serotonină. Numeroasele experimente desfăşurate au demonstrat faptul că aceşti şoareci şi-au pierdut apetitul sexual pentru femele.
Atunci când au avut posibilitatea de a-şi alege parteneri pentru a se împerechea, acele exemplare de masculi nu au manifestat nicio preferinţă dominantă - nici pentru masculi, nici pentru femele.
Atunci când un mascul nemodificat genetic a fost introdus în cuşca lor, exemplarele modificate au devenit interesate de acesta şi au emis un "strigăt de împerechere", scos de regulă atunci când masculii se întâlnesc cu o femelă.
Acest comportament este cauzat de lipsa genei triptofan hidroxilaza 2, gena de care este nevoie pentru a sintetiza serotonina.
În orice caz, apetitul sexual pentru femele poate fi "restabilit" prin injectarea de serotonină în creier.
În trecut, savanţii credeau că preferinţele sexuale ale şoarecilor sunt influenţate de simţul lor olfactiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe