- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (07.01.2009, 13:46)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Şi totuşi, de ce vedem filme?", tema primei conferinţe din 2009 la TNB
Criticul de film Alex. Leo Şerban răspunde la întrebarea "Şi totuşi, de ce vedem filme?", pe 18 ianuarie, în cadrul seriei Conferinţele TNB, informează Teatrul Naţional Bucureşti.
Urmărește
58 afișări
"Şi totuşi, de ce vedem filme?", tema primei conferinţe din 2009 la TNB
Conferinţa va avea loc la Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti, de la ora 11.00.
Pornind pe urmele cărţii lui Alex. Leo Şerban "De ce vedem filme", apărută în 2007, la editura Polirom, şi premiată de Uniunea Cineaştilor, conferinţa "Şi totuşi, de ce vedem filme?" propune o călătorie prin Arcadia cinematografică, încercând să răspundă unor întrebări oarecum practice: "Ce căutăm într-un film?", "Care sunt poveştile cele mai potrivite acestei arte?", "Cum ne ating ele?", "Când suntem cel mai disponibili pentru a vedea un film?" şi "Unde e mai bine să vedem un film - într-o sală de cinema, la televizor, pe un computer?".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Alex. Leo Şerban este critic de film şi senior editor la revista Dilema veche. A debutat în 1976, cu un poem în Chicago Review din Statele Unite ale Americii. A fost bursier al Ministerului Culturii din Franţa şi bursier GE/NEC în Statele Unite. A predat la Facultatea de Limbi Străine din Bucureşti şi la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), iar în prezent ţine un curs pentru masteranzi la Centrul de excelenţă pentru studiul imaginii. A fost în juriul mai multor festivaluri de film din România şi din străinătate.
Articolele sale au apărut în reviste precum Cahiers du cinema (Franţa), Carta di cinema (Italia) şi Cover Magazine (Statele Unite). Colaborează cu Elle, Idei în dialog, Observator cultural şi Suplimentul de cultură. De asemenea, a avut mai multe expoziţii de fotografie din ţară şi din Statele Unite.
A scris, în colaborare cu Mihai Chirilov şi Ştefan Bălan, volumul "Lars von Trier: filmele, femeile, fantomele" (Editura Idea), care a primit Premiul Asociaţiei criticilor de film din România şi (în colaborare cu Şerban Foarţă) "Jeu de paume" (LiterNet).
A mai publicat "Dietetica lui Robinson" (Editura Curtea Veche, nominalizată la Premiile României literare şi la cele ale Uniunii Scriitorilor) şi "De ce vedem filme" (Editura Polirom, Premiul de critică cinematografică al Uniunii Cineaştilor).
În curând îi va apărea un al doilea volum despre film românesc la editura Polirom. Alex. Leo Şerban îngrijeşte colecţia "Biblioteca de film" a editurii Humanitas.
A fost singurul critic român invitat în emisiunea "Double Je" a lui Bernard Pivot şi a fost intervievat de The New York Times.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe