- Home
- Cultură-Media
- SIBIU, (16.06.2014, 19:09)
- Adina Oşan , Diana Stancovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sibiu: Proiect de conservare a lemnului pictat printr-o fundaţie patronată de Prinţul Charles
Fundaţia Mihai Eminescu Trust (MET), patronată de Prinţul Charles, derulează, în judeţele Sibiu şi Braşov, un proiect de păstrare şi valorificare a lemnului pictat, două obiecte restaurate urmând a fi incluse în circuitul expoziţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
207 afișări
Prinţul Charles (Imagine: Vargyasi Levente/ Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de către reprezentanţii MET, fundaţia patronată de prinţul Charles va derula în următoarele şase luni proiectul cultural "Florile Transilvaniei - Proiect de promovare a tradiţiilor de restaurare şi pictură pe lemn", finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi implementat în parteneriat cu Şcoala Generală din comuna Laslea (judeţul Sibiu) şi cu Şcoala Generală din comuna Buneşti (judeţul Braşov).
"Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de educaţie culturală a publicului din România şi străinătate cu privire la valoarea şi modul de conservare şi păstrare a obiectelor de patrimoniu din lemn pictat. Proiectul va urmări dezvoltarea cunoştinţelor şi interesului a 30 de elevi din şcolile partenere şi a circa o sută de locuitori din comunele Buneşti şi Laslea faţă de identificarea şi păstrarea în condiţii optime a obiectelor tradiţionale din lemn pictat, includerea în circuitul expoziţional a două obiecte restaurate şi crearea de materiale multimedia care prezintă modalităţi concrete de educaţie culturală, identificare, restaurare, conservare şi utilizare in-situ a obiectelor din lemn pictat", se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Pe durata proiectului, 30 de elevi din clasele V-VIII vor fi implicaţi în diverse activităţi de educaţie non-formală, menite să le trezească interesul faţă de valorile autentice ale patrimoniului cultural material existent în satele lor, să contribuie la conştientizarea importanţei conservării şi salvării pieselor de mobilier pictat şi să le cultive spiritul creativ.
Prima activitate din cadrul proiectului a cuprins organizarea a două sesiuni de informare în şcolile partenere, în vederea prezentării proiectului şi selectarea a câte 15 elevi din fiecare comună care vor fi coordonaţi de două cadre didactice, reprezentând fiecare instituţie de învăţământ implicată în proiect.
Următoarele activităţi din cadrul proiectului sunt: restaurarea a două piese de mobilier pictat, inventarierea obiectelor de lemn pictat în satele din comunele Buneşti şi Laslea, întocmirea unei bazei de date a obiectelor de lemn pictat, un atelier de pictură pe lemn, o vizită de studiu la Muzeul Astra din Sibiu, dar şi crearea şi postarea on-line a unor materiale multimedia de informare şi promovare a tradiţiilor de pictură pe lemn.
Valoarea totală a proiectului este de 67.736 de lei dintre care 54.984 este asigurat de către AFCN.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe