- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.08.2014, 18:42)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Simfonia a III-a", de George Enescu, în premieră mondială la Londra, pe 7 februarie 2015
"Simfonia a III-a" de George Enescu va fi interpretată pentru prima dată pe o scenă londoneză, la Southbank Centre, pe 7 februarie 2015, de una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, London Philarmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski.
Urmărește
313 afișări
"Simfonia a III-a", de George Enescu, în premieră mondială la Londra, pe 7 februarie 2015 (Imagine: Georghe Călin/Mediafax Foto)
"Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21", de George Enescu, în interpretarea dirijorului Vladimir Jurowski, a fost prezentată iniţial în programul ediţiei din 2013 a Festivalului Internaţional "George Enescu".
Pe 7 februarie, una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, London Philarmonic Orchestra, va interpreta "Simfonia a III-a", de George Enescu, sub bagheta celebrului dirijor Vladimir Jurowski.
De-a lungul carierei, dirijorul Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante instituţii muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia şi Opéra Bastille de Paris. În anul 1999 a debutat la Metropolitan Opera New York.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu" sunt evenimentele culturale internaţionale, organizate de România, care readuc în spaţiul public valorile în care credea compozitorul român - creativitate, generozitate şi participare. Noi versiuni ale compoziţiilor enesciene, în interpretarea celor mai bine cotaţi artişti ai lumii, sunt oferite publicului naţional şi internaţional, cu fiecare ediţie a festivalului. În acelaşi timp, Concursul Enescu introduce în repertoriul tinerilor artişti lucrări de George Enescu.
Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu" marchează aniversarea singurului compozitor român intrat în patrimoniul cultural universal (marţi s-au împlinit 133 ani de la naşterea compozitorului George Enescu), oferind publicului un fragment inedit din înregistrarea "Rapsodiei Române Nr. 2", în interpretarea orchestrei Staatskapelle Berlin, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim, pe scena Sălii Palatului, chiar în timpul deschiderii ediţiei 2013 a Festivalului.
Înregistrarea poate fi accesată pe site-ul Festivalului "George Enescu", www.festivalenescu.ro, şi face parte din seria "Enescu multimedia", iniţiată în vara acestui an pe canalul de YouTube al festivalului, ca parte a deschiderii către noile tehnologii.
Cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura între 6 şi 27 septembrie la Bucureşti. Concursul Internaţional "George Enescu" este singura competiţie de profil din România afiliată la Federaţia Mondială a Concursurilor Internaţionale Muzicale (FMCIM). Nume importante ale muzicii clasice de astăzi, precum Radu Lupu, Alexandru Tomescu, Remus Azoiţei şi Elisabeth Leonskaja, şi-au început cariera internaţională ca laureaţi ai Concursului Internaţional "George Enescu".
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe