El a afirmat, la audierea în faţa Comisiilor pentru cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, că acestă consultare cu cei din conducerea SRTV era cu atât mai necesară, cu cât difuzarea respectivelor materiale s-a făcut miercuri, zi în care a avut loc şedinţa Comitetului Director al SRTV, "care nu a fost informat".
Potrivit legii, răspunderea pentru difuzarea unei ştiri aparţine autorului, realizatorului şi societăţii.
"Nimeni din televiziune nu a fost informat că acest material va apărea", a menţionat Alexandru Sassu, care a spus că, personal, a aflat "cu puţin timp înainte să apară", de la o agenţie de ştiri.
Sassu a apreciat că difuzarea de către TVR a unor probe dintr-un dosar al DNA s-a făcut cu încălcarea Constituţiei, a Legii audiovizualului, a Legii de organizare a SRTV, precum şi a Statutului ziaristului din SRTV.
El a precizat că a sesizat, în acest sens Comisia de arbitraj din instituţia pe care o conduce pentru a constata dacă a fost încălcată legea prin difuzarea materialelor audio şi video din dosarul DNA.
"Pentru orice jurnalist acest material era firesc să îl dea publicităţii", a spus Sassu, care a adăugat, însă, că, în cazul de faţă, managerul direcţiei de ştiri la televiziunea publică ar fi trebuit să se gândească, înainte de difuzarea respectivelor materiale, la trei lucruri: la lege, la interesul public şi la interesul SRTV.